Бившият полицай Евтим Каламски от Петрич: Обвинението за убийство срещу мен е фарс, антимафиоти изпуснаха хора на Златко Баретата, за което получили 30 000 евро

Евтим Каламски

 

Заради полицейска операция срещу хора на Златко Баретата ме изхвърлиха от системата – хвърли бомба в благоевградския съд бившият полицай Евтим Каламски от Петрич. Той е подсъдим за убийството на 30-годишния Димитър Груев от село Михнево. За първи път той даде обяснения за убийството, което се води от 5 години в Окръжен съд-Благоевград. Димитър е убит на 4 декември 2010 г. пред дискотека в Михнево. Наред с обясненията около инцидента Каламски направи и разкрития за секретна полицейска операция, в която той също е участвал: Бях извикан на полицейска акция за задържане на лица от групата на Златко Баретата, които бяха обявени за общонационално издирване. Извикаха ни, за да съдействаме на антимафиота Велизар Йовев в хотел БАЦ. Като влязохме, 2 от лицата избягаха, скочиха от терасата. Аз скочих след тях и задържах Горублянския. Другият Рашо не бе заловен. След случката се заговори, че двамата криминално проявени били само сплашени, след което заплатили 30 000 евро на полицаи, които предали в Дупница. Имаше проверка на Инспектората на МВР, която приключила без последствие за антимафиота, изпуснал хората на Баретата. Станах свидетел на неуспешната акция, при която избягаха двамата и станах неудобен свидетел”, разказа той пред съда. Според него обвинението в убийство е фарс и заради това, че станал свидетел на въпросната акция.

Иначе убийството, за което е обвинен, е станало пред заведение, собственост на съпругата на Каламски, като Груев бил пребит до смърт.