Благоевградската фирма „Агромах” и ГБС-Инфраструктурно строителство на Камен Пешов сред кандидатите за 141 667 715 лв. за изграждането на 14,5 км от път

Камен Пешов

12 оферти са получени за изграждането на 14,5 км от път I-8 между ГКПП “Калотина” и Драгоман, като сред тях са благоевградската фирма „Агромах” и ГБС-Инфраструктурно строителство на Камен Пешов, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Управителят на „Агромах” Виктор Велев

Общата му дължина е 14,5 км. Индикативната стойност на проекта е 141 667 715 лв. без ДДС. Част от средствата са осигурени от Механизма “Свързана Европа”. Проектът предвижда уширение на съществуващия път, а в отделни участъци ще бъдат подобрени геометричните му елементи. Отсечката ще бъде с по две ленти за движение в посока и лента за аварийно спиране. При км 12+520 ще бъде изграден вход-изход от първокласния път към интермодален терминал Драгоман. От АПИ информират, че ще бъдат построени 10 големи съоръжения, две от които са при пътните възли “Калотина” и “Драгоман”. Срокът за изпълнение на поръчката е 852 календарни дни.