BMW се отказа от 3-Series GT

Компанията BMW официално потвърди, че не планира да пусне на пазара приемник на сегашното поколение на модела 3-Series GT. Въпреки, че този автомобил се радва на добро търсене от страна на клиентите, германският производител има намерение да опрости моделната си гама.Сред причините за отказа от някои модели са високата им себестойност, увеличаването на цените на материалите, търговските проблеми между Европа и САЩ, както и между САЩ и Китай, а също така и забавянето на световната икономика, което се дължи именно на тези конфликти.

В същото време, BMW планира да разшири гамата си хибридни и изцяло електрически модели. До 2021 г. компанията ще пусне 5 електромобила, включително i3, iX3, i4, iNext и MINI Electric, а до 2025 г. техният брой трябва да нарасне до 12.

Освен нова, компанията отделя специално внимание на технологиите за автономно движение, като през 2021 г. ще пусне на пазара модел с полуавтономна система за управление от 3-о ниво. Тя ще позволява движение със скорост до 130 км/ч бе участието на шофьора, но с негово задължително присъствие в колата.

 

Също така, през 2021 г. ще стартира пилотна програма за превозни средства с 4-о и 5-о ниво на автономност. При 5-о ниво колата ще развива до 70 км/ч, като ще може да се движи не само по магистрали и извънградски шосета, но и в градски условия.

 

 

Източник: topgear.bg