BMW тества Серия 2 Гран Купе

Първото BMW Серия 2 Гран Купе преминава през финалната права на настройките си и се превръща в реклама на самото себе си при тестовите шофирания около Мюнхен. Тестовите екземпляри на новото купе с четири врати в премиум компактния сегмент освен с яркото, многоцветно маскировъчно покритие се отличават и с по един голям QR код на предните врати. Той води директно към страницата на модела, на която още преди световната премиера през ноември 2019 година на автосалона в Лос Анджелис може да бъде намерена информация за екстравагантната и иновативна автомобилна концепция. Въвеждането на BMW Серия 2 Гран Купе по пазарите на целия свят стартира през пролетта на 2020 година.

Елегантен и активен на пътя достъп до премиум компактния сегмент

BMW въвежда в премиум компактния сегмент концепцията на купе с четири врати, която вече постигна големи успехи и в по-високите автомобилни класове. Първото BMW Серия 2 Гран Купе комбинира нови акценти по отношение на индивидуалността, естетиката и емоционалността с иновативно управление и свързаност, висока пригодност за всекидневието, както и изключителна динамика на управлението. Екстравагантната алтернатива на класическия седан е базирана на модерната архитектура на BMW с предно задвижване и споделя множество технологични разработки с представеното наскоро BMW Серия 1. Също като премиум компактния модел и BMW Серия 2 Гран Купе поставя стандарти по отношение на динамиката на управлението и пъргавината с модерното си окачване и иновативните контролиращи системи.

Иновативен контрол на сцеплението с технология ARB

Използвана е например и познатата от BMW i3s (среден разход на електроенергия: 14,6 – 14 кВтч/100 км, CO2 емисии (комбинирани): 0 г/км) технология ARB (actuator contiguous wheel slip limitation), при която сензорът за приплъзване е разположен директно в управляващия блок на двигателя вместо в управляващия блок на системата за контрол на стабилността DSC (Динамичен контрол на стабилността). Без дълги ходове на сигнала данните се провеждат три пъти по-бързо, а осезаемият от водача контрол на сцеплението работи дори до 10 пъти по-бързо. В комбинация със също серийния BMW Performance Control този иновативен контрол на сцеплението осигурява директно осезаемо и интензивно изживяване при шофиране както с предно задвижване, така и с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive при BMW M235i xDrive (среден разход на гориво: 7,1 – 6,7 л/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 162 – 153 г/км). Този спортен върхов модел се задвижва от най-мощния четирицилиндров двигател на BMW Group с 225 кВт (306 к.с.) и серийно се оборудва с новоразработен механичен Torsen блокаж на предния диференциал, който придава на автомобила още по-динамичен характер.

Екстровертни линии и най-модерна свързаност

Освен спортно-елегантни и екстровертни линии първото BMW Серия 2 Гран Купе предлага и най-модерна свързаност и много място в интериора. С това то разполага с идеалните предпоставки да вдъхнови нови, ориентирани към дизайна целеви групи за типичната за марката радост от шофирането. BMW Серия 2 Гран Купе ще се предлага по целия свят и е атрактивно обогатяване на гамата от модели най-вече за пазарите с висок афинитет на клиентите към триобемните каросерии.

 

 

 

 

Източник:topgear.bg