Бокс звездата Дейзи Ланг гостува на благотворителната инициатива “Децата на Сандански”

 

Световната звезда в професионалния бокс Дейзи Ланг ще бъде специален гост на първото издание на благотворителната инициатива “Децата на Сандански”. Това съобщиха пресцентърът на общината и организаторите на събитието. Спортистката е приела поканата на Александър Манолев, заместник-министър на икономиката, да присъства на церемонията за награждаване на талантливите деца на Сандански, която ще се състои утре (22 декември) от 16,30 часа в Парк-хотел „Пирин”.
Трикратната световна шампионка по бокс Десислава Кирова, по-известна като Дейзи Ланг, има рекорд от 19 победи на ринга, 1 равенство и едва 3 загуби. Тя е включена и в Залата на славата на бойни изкуства на САЩ. Дейзи Ланг ще бъде не само специален гост на инициативата в Сандански, но ще връчи и част от наградите на децата. “Радвам се, тя прие нашата покана – сигурен съм, че това ще мотивира още повече нашите деца да си поставят все по-високи цели и да ги надскачат”, казва Александър Манолев, цитиран в съобщението.
Организаторите припомнят, че по идея на Александър Манолев тази година се учредява инициативата “Децата на Сандански”. Тя има основна цел да отдаде внимание на деца и младежи, които през изминалата година са показали заложби в областта на образованието, изкуствата или спорта. С помощта на община Сандански, която също застава зад инициативата, е направен преглед на децата и младежите от региона, които през изминалата година са завоювали призови места на олимпиади, състезания, конкурси и др., за да бъдат селектирани повече от 40 участници, които ще бъдат наградени в рамките на първото издание на “Децата на Сандански”. Те са условно разделени в три категории: “Посланик на Сандански”, “Бъдещето на Сандански” и “Младите лъвове на Сандански”. За разлика от други конкурси тук няма да има първо, второ и трето място, защото всички те вече са показали, че са победители.