Борисов: Уж асфалт не се яде, но всички за пътища питате

Работим активно по изграждане на още един мост в Русе, с въвеждане на ТОЛ системата ще се самофинансира изцяло, каза премиерът

 

 

Премиерът Бойко Борисов заяви в Русе, че „уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате“ и обясни, че пътят Русе – Бяла се проектира.

Коментарът на премиера пред журналисти бе направен в Русе, където бе на откриването на възстановения храм „Всех Святих“.

„Искам да поздравя хората в Русе, че вече имат възстановената, напълно разрушена стара църква. Някъде май-юни ще бъде готова и новата църква в Бяла. В сряда – 140 000 лв. за дострояването на габровската църква. От 18-и век там не е строена църква. Ще стане и на много други места, просто така разбирам аз и моите колеги помощта и към образованието, и към религията“, заяви Борисов.

Попитан за пътя Русе-Бяла, той обясни, че се проектира. „На 2 и 3 октомври имаме съвместно заседание с румънското правителство. Работим активно по изграждане на още един мост в Русе.

С въвеждане на ТОЛ системата той ще може да се самофинансира изцяло, така че би могло спокойно и концесия да се даде за направянето и да не се вадят пари от бюджета“, допълни Борисов.

„Другото важно нещо е, че освен, понеже уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате, много пари и като приоритет сме извели инфраструктурата в образованието.

Възстановеният храм „Всех Святих“

В сряда най-късно, а вече има и избрани изпълнители за около 15 млн. лв. ще стартираме основно обновяване, рехабилитация, енергийна ефективност, плюс дворовете с всичките тези съоръжения, игрища и т.н. на двете големи училища – Математическата гимназия и „Христо Ботев“, плюс три детски градини и още едно училище.

Това хората в Русе ще го усетят, а догодина май-юни – църквата в Бяла“, коментира министър-председателят.

„Тези няколко неща плюс мащабните ремонти, които след няколко дена ще започнат в Русе. Половината град ще го затворим, много улици ще ги правим. Ще извиняват хората, ама няма как да ги нарисуваме с боички.

Доста неща мисля, че свършихме, плюс „Хемус“ с Русе – Бяла – Велико Търново е приоритет на приоритетите“, каза още Борисов, като уточни, че за пътя Велико Търново – Русе вече вървят и отчуждителните процедури.

„Просто бавно става, защото са сложни инженерни съоръжения. България ни е прекрасна, но за строителство е много трудно – мостове, тунели, виадукти, отчуждителни процедури“, отбеляза премиерът.