Братът на бизнесмена Вергил Кацов – Юлиян обжалва присъда от 2 г. за смъртта на таксиметровия шофьор А. Пишимаров в Дупница

Юлиян Кацов

Почернената майка Иванка: Навършиха се 2 г. от катастрофата, поклон пред паметта на детето ми

Братът на бизнесмена Вергил Кацов от Дупница – Юлиан Кацов е осъден на 2 години ефективно за катастрофата на ул. „Яхиновско шосе“ в Дупница преди 2 години, при която загина таксиметровият шофьор Асен Пишимаров от Самораново.

Асен Пишимаров

Юлиян Кацов обжалва ефективната присъда във Върховния касационен съд. „2 г. затвор са достатъчно, стига да ги потвърдят. Няма да получим никакво обезщетение, но след това ще заведа граждански иск за кръвнина. Навършиха се две години от катастрофата, при която загина синът ми Асен, убит от Юлиян Кацов. Той се вози със скъпи и модерни джипки, а моето дете го няма. Не може и колата да си вземем. Поклон пред паметта на детето ми”, каза през „Вяра” почернената майка Иванка.

Припомняме, че трагедията на кръстовището до бившата „Тютюнева промишленост” в Дупница бе на 18 септември 2015 г. Тогава Юлиян Кацов пътувал с джип „Тойота” по пътя Яхиново – Дупница и се забил челно в лекия автомобил „Шкода”, управляван от Асен Пишимаров.

Вергил Кацов

От жестокия удар младият мъж издъхва на място. Юлиян е брат на бившия общински съветник и бивш шеф на автокъщите в Дупница Вергил Кацов, който беше близък на т.нар. Братя Галеви.

Майката Иванка сподели, че в деня на инцидента синът й тръгнал да прибере дъщеричката си от училището в Яхиново, при пожарната завива за селото и катастрофира. „Синът ми остави момиченце сираче на 10 г., което все още е изключително травмирано”, плачейки, сподели майката.