Бутнаха от шефския стол директора на РДГ – София и София област инж. Мартин Иванов, за поста се стяга инж. Росен Попсавов

 

Началникът на Регионалната дирекция по горите инж. Мартин Иванов беше уволнен в петък, без да се разясняват мотивите за шокиращата рокада. По неофициална информация Иванов е отстранен по решение на Изпълнителната дирекция по горите и шефа инж. Григор Григоров. Инж. Мартин Иванов лично е уведомил екипа си още сутринта. Потърсихме го за коментар, но той не вдигна телефона си.

Мартин Иванов изкара на поста две години. По време на неговото управление бяха уволнени десетки служители от Софийска област. Сред последните уволнени бяха Георги Джоргов, Николай Никлин и Стоян Донев, който има над 40 години стаж по горите и нито едно наказание. Имаше и слухове, че се оказва натиск върху дърводобивни фирми, като им се пращат непрекъснато проверки.

Говори се, че на мястото на инж. Мартин Иванов ще бъде назначен инж. Росен Попсавов,  който допреди беше началник и бе освободен преди две години.