Читатели сигнализират: Ексшефът на ОПУОИ в Кюстендил Е. Йорданов джитка две мощни коли с номер 4004 с инвалидни права, как става това?

Емилиян Йорданов

 

И мерцедесът, и аудито са записани на майка му, номерът на аудито трябва да се провери в данъчната служба, по наша информация е регистрирано с други номера, пишат читателите

„На 19.12.2017 около 18,40 бившият шеф на Общинско предприятие „Управление на общински имоти“ в Кюстендил Емилиян Йорданов паркира мощното си ауди върху синя площадка, предназначена за паркомясто за инвалиди”, пишат наши читатели, пожелали анонимност. Същият сигнал е подаден в полицията и община Кюстендил. На място на проверка е бил и екип на КАТ.

Васил Манкин и Красимир Пашев

„В колата няма инвалид”, пишат читателите и продължават: „Известно е, че колата се води на майка му Людмила Зафирова. Проверихме в „Местни данъци и такси” и установихме, че колата не се води с този номер.

Йорданов и семейството му имат и мерцедес със същия номер 4004, но с различни букви. Той също се води на името на Людмила Зафирова и отново е с инвалидни права. Номерът на аудито трябва да се провери в данъчната служба, защото имаме информация, че возилото е регистрирано с други номера.

Аудито е над 3000 кубика и не може да бъде записано на инвалид, това е категорично. Законът позволява инвалиди да се движат с коли до 2000 кубика. И мерцедесът също е над 3000 куб.

Пропуските за инвалидните коли се издават от общината. Дали това е случайно? Дали не е недоглеждане на комисията? Дали някой не е злоупотребил с позициите си в общината?”.

Кюстендилци помнят, че Емилиян Йорданов беше освободен от полицията в Кюстендил, когато директор беше Чавдар Караджов по чл. 78 А, заради влязла в сила присъда, макар наказанието да е административно. Йорданов вече е на нова служба в СДВР, където работи като охранител. Той е напълно реабилитиран. „Въпросът е кой непрекъснато го спасява, за да е чист пред закона”, питат хората.

От община Кюстендил са стартирали пълна проверка на документите за колите, подадени на Йорданов.

Потърсихме за коментар и говорителя на ОДМВР – Кюстендил, Катя Табачка и очакваме официалната позиция на полицията.

Припомняме, че бившите служители на общинското предприятие за охрана Васил Манкин и Красимир Пашев разкриха преди повече от година в редакцията на вестник „Вяра” за серия нередности в предприятието, когато Йорданов беше началник. „В общинското предприятие работят над 100 охранители, но около 10-20 от тях са като богопомазани. Те получават пари над основното си трудово възнаграждение от 450 лв. и така си докарват доход от 700 лв., останалите, колкото и да блъскат, получават до 380 лв., а им липсват и отработени часове”, заявиха те тогава. По думите на Манкин и Пешев и кадровият подбор във фирмата тогава бил под всякаква критика. „Всички професионалисти, завършили курсове за охрана, бивши полицаи, са аут от фирмата и не могат да се задържат. На почит са шпакловчици, таксиметрови шофьори, хлебари, тенекеджии, кондуктори, сладкари. Сред охранителите има и поне трима инвалиди, които са освидетелствани от ТЕЛК. Любопитна подробност е фактът, че бившият охранител Ивайло Дамянов, уволнен по заповед на кмета Паунов за това, че паркирал служебната кола на място за инвалиди пред общинската поликлиника, се върнал в предприятието. Друга пикантерия е фактът, че личен състав в предприятието е лелята на Емилиян Йорданов – Емилия Илиева“, подчертаха тогава бившите охранители Васил Манкин и Красимир Пашев.

Емилиян Йорданов се обиди на вестник „Вяра“ за 10 000 лева след публикациите. През януари тази година стана ясно, че той се е простил с поста си в предприятието.

Йорданов обаче за пореден път отклони и всички въпроси около работата си в общинското предприятие. За напускането си той даде само един „жокер”, представляващ лист от заповед за прекратяване на договор за управление на ОПУОИ. От листа се разбира, че договорът се прекратява след изтичане на 20-дневно предизвестие. От документа обаче не става ясно кой на кого е връчил въпросното предизвестие.

Тогава той каза, че ще отговори в съдебната зала на поставените въпроси от уволнените охранители Красимир Пашев и Васил Манкин.

Редакцията на вестник „Вяра” многократно е отправяла апел към Емилиян Йорданов да даде отговор по всички поставени въпроси около дейността на ОПУОИ. Той не само че не отговори, но и заля фейсбук страницата ни с обидни квалификации към медията. Отказа коментар по сигнала за колите с инвалидни номера, с които се движи в момента.