Читателите ни пишат:Фирмата на тъста на началника на кабинета на кмета на Петрич Д. Бръчков – Масата, реже гората край Първомай, натрупа дълг от 25 бона

Димитър Бръчков

 Директорът на горското Атанас Диманков: Всички длъжници са в ръцете на юристите, които защитават интересите ни

 

Фирма, гравитираща към началника на кабинета на кмета на община Петрич Димитър Бръчков – Иво Попов-Масата, е натрупала огромни дългове за дърводобив към горско стопанство в село Първомай.

Атанас Диманков

Попов е от същото село, а дълговете към горското на фирмата ЕТ „Васил Георгиев -2004”, която се води на тъст му, са от порядъка на над 25 000 лв. Фирмата отговаря с цялото имущество на собственика, съобщи читател на вестник „Вяра”.

„Задълженията по фактури са оставени на едно бюро в горското в Първомай и никой не пита за тях. Единственият опит за събиране беше съпроводен с предупреждение за уволнение. А други фирми, които дължат далеч по-скромни суми от порядъка на 4-5 хил. лв., биват пращани на публични изпълнители или на ЧСИ- та. Васил Георгиев е баща на съпругата на Иво Попов.

Смятам, че случващото се е несправедливо, поради което желая да бъде оповестено”, пише нашият читател К.Г. на редакционните имейли. Той помоли да не съобщаваме името му. Веднага се свързахме с шефа на горското инж. Атанас Диманков. Той съобщи, че това не отговаря на истината. „Всички длъжници са в ръцете на юристите на горското, които защитават интересите му по законоустановения ред.” Диманков обеща точна справка и тъй като беше в чужбина, уточни, че в понеделник ще даде информация колко са длъжниците и какви мерки са предприели юристите за събиране на дълговете.