Citroën: единствената марка с ръст в Европа от топ 12

От първите 12 марки на Европейския пазар, най-голям ръст бележи Ситроен. Нещо повече, Ситроен е единствената от 12-те марки, която отбелязва ръст в продажбите на леки автомобили. Увеличението на пазарния дял (леки + товарни автомобили) е с 0,3 пункта в сравнение с първото тримесечие на 2018 година. Представянето на марката на пазара я нарежда едно място по-напред в класацията в сравнение със същия период миналата година (7ма позиция към март 2019 , 8ма към март 2018).

Въпреки общия спад на автомобилния пазар в Европа, в 30 държави от началото на годината (регистрациите леки + товарни автомобили бележат с спад от 2,3% в сравнение със същия период на миналата година), Citroën бележи отлични търговски резултати:

Резултатите се дължат най-вече на успеха на последните модели леки автомобили Ситроен, които бележат ръст от 5.8% в първото тримесечие на годината в условията на общ пазар леки автомобили, отбелязващ спад от -3.2%.

В допълнение, Citroën е единствената от 12-те марки, която бележи ръст в продажбите на леки автомобили!
В някои държави, растежът на Citroën в регистрациите на леки автомобили за първото тримесечие е двуцифрен:

  • Франция (най-големият пазар за Citroën в Европа): +10.3%
  • Великобритания (4ти пазар за марката): +16.8%
  • Дания (7ми пазар за марката): +26.8%
  • Португалия (8ми пазар за марката): +15.4%
  • Ръст от 0.3 пункта на пазарния дял в Европа (леки + товарни автомобили)  спрямо първо тримесечие на 2018.

Общият пазарен дял на Citroën (леки + товарни автомобили) в Европа към края на първо тримесечие на 2019 е  4.9%

На френския пазар марката бележи ръст от 0.6 пункта и достига пазарен дял от 11.8%. В Испания (3 по ред пазар) ръстът е отново 0.6 пункта, пазарният дял достига 7.4%. В Италия (3 по ред пазар) ръстът е 0.3%, а пазарният дял към края на тримесечието е 5.3%.

 

Източник: autobild.bg