Да родиш на 5 години! Най-младите майки, българка сред тях!

Нашата Кортеза Желязкова ражда на 11 години от 19-годишен
В някои култури и племена е напълно нормално момиче да се омъжи и да роди бебе на 12 години, но подобни инциденти има и в съвременните общества.

Стотици са случаите на ранна детска бременност, но експерти разказват за най-драстичните от тях, пише rambler.ru.

Кортеза Желязкова

Кортеза Желязкова е от България. Тя ражда бебе на 11-годишна възраст, когато законният й съпруг е на 19 години. Възможността непълнолетна да зачене, при това без мъжът да понесе наказание, се обяснява с ромските традиции – семейството на момичето й разрешило тя да се омъжи. Съпругът на Кортеза разказа, че се запознал с нея, когато я защитил от нейни връстници, обиждали я на детска площадка. Той обясни, че това е била любов от пръв поглед и двамата правили секс още първата седмица след запознанството си. Младата майка разказа, че се чувства странно, тъй като е трябвало да порасне бързо, раждайки и решавайки вече да не ходи на училище.

Валентина Исаева

През 2005 г. Исаева стана най-младата майка в Русия – тя роди на 11-годишна възраст. Баща на детето е Хабибула Патахонов, родом от Таджикистан, който бил наел стая в жилището на Исаева и нейната баба. След раждането на дъщеря му момчето получило условна присъда и обещало да помага на младата майка и бебето. След като момичето станало пълнолетно, Патахонов се оженил за нея и сега двамата отглеждат детето си заедно, осъждани от страна на обществото.

Хилда Трухильо

В началото на декември 1957 г. в Перу 8-годишно момиче ражда момиченце от свой братовчед. Бебето се родило преждевременно, но оцеляло. Младата майка кръстила момиченцето Мария. Семейството на Трухильо не могло да повярва, че братовчедът е насилил момичето. Всички те живеели в едностайно жилище, а родителите на Хилда не забелязали, че коремът й расте. Насилникът все пак е бил арестуван.

Лина Медина

Момиче от Перу е обявено за най-младата майка в света, след като родила бебе на 5-годишна възраст. Лина Медина била от малко селце в Перуанските Анди. Започнала да се оплаква от болки в корема, който започнал да расте. Лекарите били втрещени, когато установили бременността на 5-годишното момиче в 7-ия месец. Лина Медина родила момченце през 1939 г. За изнасилването на момичето бил обвинен собственият й баща, който обаче избегнал наказанието поради липса на доказателства.