Демократическата партия на САЩ съди Русия, кампанията на Тръмп и “Уикилийкс”

Демократическата партия на САЩ съди Русия, предизборната кампания на Доналд Тръмп и “Уикилийкс” за конспиративно подриване на американските избори през 2016 г., съобщава CNBC.

Според демократите Русия и “Уикилийкс” са помогнали на Тръмп да спечели изборите. Те са обвинени в сговор с цел намеса в изборите през 2016 г.

“В жалбата, внесена във Федералния окръжен съд в Манхатън, се твърди, че топ представители от предизборната кампания на Тръмп са заговорничили с руското правителство и руското военно разузнаване, за да навредят на кандидата на Демократическата партия Хилари Клинтън и да помогнат на Тръмп чрез хакването на компютърни мрежи на Демократическата партия и разпространението на откраднати материали“, пише вестник “Вашингтон пост”.

В иска за милиони долари се допълва, че по време на предизборната кампания на Тръмп Русия е открила партньор за нагла атака срещу американската демокрация.

Дори и според законите в САЩ, където всеки съди всеки за всичко, суверенните държави имат имунитет от съдебно преследване, според ForexLive.

САЩ обвиняват Русия в намеса на президентските избори. Москва нееднократно отхвърля обвиненията.news.bg

Как така демократите в САЩ се превърнаха в това, което са в момента?!