Депутатите от Кюстендилско Кирил Калфин и Радослава Чеканска: Община Дупница получава бившия КЕЧ, Сапарева баня става собственик на имотите на бившето държавно училище

Радослава Чекенска и Кирил Калфин

И външен инвеститор има интерес към поделението в Кюстендил

Собствеността на имотите на бившето държавно училище в Сапарева баня, което вече се обедини с общинското, за да може да се кандидатства с проекти по европейски програми, да бъде прехвърлена на общината. Това ще обсъждат на среща с образователния министър Кр. Вълчев депутатите от Кюстендилско Кирил Калфин и Радослава Чеканска. Новият народен представител обясни още, че с помощта на Калфин и областния управител Виктор Янев са задвижени процедурите през МС, за да може община Дупница да получи т.нар. бивш КЕЧ – военен имот в централната градска част, и да бъдат реализирани инвестиционни намерения. Български и чуждестранен инвеститор ще кандидатстват за публично-частно партньорство с община Кюстендил за терена на бившето военно поделение в Кюстендил. Инвестицията в туристически и спортен комплекс ще бъде за над 50 млн. лв. Става дума за хотели, ресторанти, басейни, спортна зала и други атракциони, каза депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин, който съдейства за привличането на инвеститорите.
“Инвеститорът не се е отклонил от целта, напротив – привлича се и нов, външен инвеститор. Община Кюстендил и инвеститорът са подготвили необходимите документи и чрез областния управител те са вече в МРРБ. Очаква се решение на Министерския съвет, за да се прехвърли собствеността на имота на общината”, коментира Кирил Калфин. Областният координатор на ГЕРБ-Кюстендил и народен представител Кирил Калфин представи официално новия народен представител от ГЕРБ за Кюстендилски избирателен район Радослава Чеканска.

“След оставката на Ивайло Константинов Радослава Чеканска е човекът, който заема неговото място в парламента. Тя може да се справи добре и да продължи това, което колегата Ивайло Константинов започна”, с тези думи Кирил Калфин представи новия си колега – народен представител от ГЕРБ.

“Това е една огромна отговорност и аз съм изключително благодарна, че до мен има човек като Калфин. Вярвам, че заедно ще постигнем добри резултати за област Кюстендил”, заяви Чеканска. На 23 януари й предстои първа приемна за граждани в община Дупница.