Дупничанинът Димитър Джорджев и треньорът Христо Михалчев на Световно първенство по таекуондо в Корея, феновете искат медали

 

 

Христо Михалчев с първия медалист Вл. Далаклиев

Дупничанинът Димитър Джорджев е в Муджу, Корея с българския национален отбор по таекуондо за мъже и жени, късето участват на Световното първенство.

В отбора са още Калоян Бинев, Теодор Георгиев, Владимир Далаклиев, Йордан Колев и Никол Чорбанова ще са родните участници. Председателят на БФТ Слави Бинев заедно с вицепрезидента Димитър Михайлов и треньорите Пламен Трънски, Димитър Аврамов и Христо Михалчев са останалата част от българската делегация.

Отборът на България на Световното първенство в Муджу

Първенството започва на 24-ти юни и ще продължи до 30-ти юни, а в него участие ще вземат над 900 състезатели от 140 държави. Българските участници са в следните категории: Калоян Бинев до 58 кг. Митко Джорджев до 63 кг., Владимир Далаклиев до 68 кг., Теодор Георгиев до 74 кг. и Йордан Колев до 80 кг., а Никол Чобанова при жените ще е в кат.до 53кг. “Дано да успеем да променим историята, която е била до този момент и да вземем едно от призовите места. Ако не успеем да вземем медал, поне да сме в шестицата. Такова нещо не се е случвало до този момент и се надявам да стане факт”, това заяви председателят на БФТ Слави Бинев.

България вече спечели златен медал в лицето на Вл. Далаклиев.  Владимир Далаклиев в категория до 68кг. нокаутира сочения за сигурен финалист представител на Китай – Джин Ю Уанг. Срещата бе прекратена, а съперникът му от Китай изнесен с носилка, информират от пресцентъра на Българската федерация по таекуондо. През следващите дни участие в съответните категории предстои да вземат Митко Джорджев – 63 кг, който ще се изправи срещу състезател от Непал и Йордан Колев в категория – 80кг., който ще се състезава с грък в първа елиминационна среща.

Митко Джорджев