Фирма „Етера груп“ ЕООД, собственост на Иво Палев, обнови тотално бл. № 8 на кв. „Самоково” в Самоков

Фирма „Етера груп“ ЕООД, собственост на Иво Палев, обнови тотално бл. № 8 на кв. „Самоково” в Самоков
  • Техническият ръководител Димитър Месов: Санираме с изключително качествени материали, строителите са добре платени и работят с желание
  • Краси Попов от първия етаж: Сменена е дограмата на всички апартаменти, подменено е остъклението, боклукът се извозва по десет пъти на ден, организацията е на ниво
  •  Живеещи във вход Б: Вече се усеща колко по-топли и уютни са станали жилищата ни, дограмата е 5-камерна, немско качество
  • Строителят Захари: Доволен съм от моя работодател, коректен е

 

След извършеното саниране блок № 8 в самоковския квартал „Самоково” се превърна в модерна и съвременна сграда с напълно нов облик.

Техническият ръководител на фирмата Димитър Месов

С ремонта, от който живеещите в блока са изключително доволни, се зае фирма „Етера груп“ ЕООД, собственост на Иво Палев. „Изключително съм щастлив, че съвместната екипна работа дава такъв добър резултат. Жилищата на не малка част от жителите на община Самоков ще бъдат санирани, което ще доведе до икономии в сферата на енергийната ефективност“, коментира управителят на фирмата Иво Палев.

Благодарни сме на строителна фирма „Етера груп” ЕООД и на собственика Иво Палев за свършеното. Строителите работят бързо и качествено, с нетърпение очакваме всичко да приключи, чувстваме се като новодомци”, коментираха жителите на блока.

На блока в „Самоково” се трудят над 20 постоянни работници, които не се сменят, което остави много добри впечатления в жителите, тъй като масово по Националната програма за енергийна ефективност работят бригади от по най-много десетина човека, са наблюденията на местните хора. Част от строителите, които обновяват бл. № 8, имат над 20 години опит в сферата на строителството, като повечето от хората, които работят на обекта, са назначени във фирмата от нейното създаване, чувстват се добре, доволни и мотивирани да работят. Споделят с екипа на вестник „Вяра”, че собственикът Иво Палев е изключителен ръководител, подкрепя ги и държи на екипите си. Фирмата освен с топлоизолации е и сред водещите фирми в гр. София в полагането на машинни мазилки и замазки. Има множество приключени и работещи големи, мащабни обекти. „Етера Груп” ЕООД работи целогодишно, с постоянни бригади на всеки обект.

Живеещите в блока са приятно изненадани от бързите темпове, с които върви работата. Краси Попов, който живее на първия етаж, сподели: „Наблюдавам как протичат ремонтните дейности. Сменена е дограмата на всички апартаменти, подменено е остъкляването на входа, стълбището и мазето. Създадена е много добра организация, извозват се десетки пъти на ден боклука, всичко е чисто, няма бъркотия. Блокът имаше нужда от такъв ремонт. Фирмата работи със сертифицирани материали. Много добра организация и чистота”, са наблюденията на Попов.

Работата дирижира техническият ръководител Димитър Месов, които е във фирмата от 2 години. Той разказа: „Аз съм от Гоце Делчев, за първи път работя в Самоков. Искам да оставим нещо красиво тук, в този град. Обещавам блок № 8 да бъде един от най-хубавите в гр. Самоков. На строителната площадка няма случайни хора. Всички са майстори, добре платени и се трудят с желание. Получават редовно заплатите си. Всички работят по 8 часа. Сутрин започваме работа в 6 ч., за да избегнем топлината. Във фирмата са назначени две бригади – едната от Плевен, а другата е самоковска, с ръководител Йордан Георгиев, която работи изключително качествено и бързо, с богат опит в сферата на топлоизолацията, където са сред най-добрите бригади. За строителния надзор отговаря Димитър Донов. Уплътняваме с нов 10-см външен топлоизолационен пълен пакет, а на места е и 17 см, понеже стените на места са много неравни. Подменя се хидроизолацията на покрива, изравнителна замазка на покрива за наклоните, изолация на подпокривното пространство, подменя се дограмата, иззиждане на тераси, реновиране на входовете, подменя се също и осветлението на общите части с плафони с датчик за движение, освежаване на входовете, подмяна на дограма в общите части. Имаме всички сертификати за материалите. Палев е щедър и не пести материали. Санирали сме много блокове в областта, имаме готови сгради в Своге и други градове в страната“ – разказа техническият ръководител Димитър Месов, който е денонощно на обекта.

Живеещ във вход Б сподели от своя страна: „Блокът е построен през 70-а година и имаше нужда от този ремонт. Хората работят перфектно. Вече се усеща колко по-топли и уютни са станали жилищата ни. Разбрахме, че дограмата е немско качество, 5-камерна е. Браво”. Думите им потвърдиха десетина негови съседи. Майсторите отбелязаха, че най-важното е, че понастоящем имат работа.

Строителят Захари, които е от доста години във фирмата, на свой ред обясни, че редовно получава възнагражденията си, но спести размера на заплатата. “Доволен съм от моя работодател, коректен е. Тук сме на квартира няколко души и Палев ни я плаща. Имаме всички условия за работа, само дано времето е с нас“, коментира строител.

Жител на 8-и блок стоеше пред входа и видимо доволен наблюдаваше работата на майсторите. Ремонтните дейности вървят с пълна сила, коментираха работниците, които не спряха и за миг да работят, докато се опитваха да разговарят с екипа на вестника. Те показаха и специален павилион от PVC, ситуиран пред блока, в който работи техникът. Вътре имаше маса и столове, както и един лаптоп с техническа схема на обекта. Блокът ще бъде официално завършен през месец септември.