Добро дело! Ирина Иванова от Разлог намери 200 лв., лични документи и 2 телефона, върна ги на собственика

Ирина Иванова

Кметът Кр. Герчев и съпругата му правят много добрини, моля се на Бог хората да станат по-човечни, разказа Ирина

Ирина Иванова от Разлог намери пред сградата на общината изгубени 200 лв., лични документи и два джиесема и ги върна на собственика им.

Пенка от Разлог поседнала на пейките пред администрацията и след кратка почивка жената си тръгнала, но забравила чантата си. Ирина Иванова ги намерила. В началото, след като безуспешно се е опитала да се свърже по телефона с притежателката на изгубените вещи, взела чантата и хукнала да гони семейството, за да предаде намерените вещи.

Кметът Кр. Герчев и съпругата му

“Минавах случайно оттам и видях оставена чанта. Когато ги намерих пред общината, веднага потърсих хората и ги предадох. Жената беше много щастлива, радваше се от сърце. Възрастната жената, като разбра за стореното, извади от портфейла си 20 лв. да се почерпя. Аз не ги исках, отказах й, но тя настоятелно ми ги пъхаше в джоба. Аз силно вярвам в Бог и се моля хората да станат по-добри, затова и върша добрини. Нека на никого да не му дотегва да прави добро. Не искам да има злоба и завист между хората, искам хората в България да живеят добре. Нашият кмет Герчев и неговата съпруга Иринка са ми правили големи добрини, а и не само на мен, а и на нашите съграждани, така правя и аз. Бог да им дава семейно щастие и на детенцето им, което е много възпитано. Дъщерята на Пенка – Радослава, дойде специално от Банско да ми благодари за добрината”, разказва Иванова. Тя заръча на хората да вярват в доброто. „Човек не бива да прави на хората това, което не иска да му се случва на него”, каза още Ирина Иванова.