Доброволците от Детското полицейско управление – Дупница, завършиха учебната година с лагер в природна среда

 

Третокласници от ОУ „Евлоги Георгиев“ успешно завършиха учебната година по проекта “Детско полицейско управление”

24-ма третокласници от ОУ „Евлоги Георгиев“ в Дупница успешно завършиха учебната година по проекта “Детско полицейско управление”, съобщиха от ОДМВР – Кюстендил. Заключителната им среща бе в лагерни условия в Бобошево. Демонстрираха наученото през годината – за работата на полицаите, как да се грижат за собствената си безопасност, как да помагат на хора в беда, безопасно забавление в природна среда.

Гости на доброволците бяха служебното следово куче от Кюстендил и неговият водач Иво Спасов

Гости на доброволците бяха служебното следово куче от Кюстендил и неговият водач Иво Спасов. Те демонстрираха техники за обучение и умения кучето да помага в работата на полицаите.

Ръководителят на доброволците Николай Иванов ги поздрави за последователността в участието в учебния процес

С повишен интерес децата се включиха в заключителното занимание по детска лична полицейска защита. Техен инструктор в това обучение бе криминалистът от РУ – Дупница, Асен Варадинов.

Ръководителят на доброволците от ДПУ – Дупница, инспекторът ДПС от РУ -Дупница, Николай Иванов ги поздрави за последователността в участието в учебния процес, благодари на училищното ръководство за партньорството и пожела безгрижна ваканция.

Инструктор в обучението бе криминалистът от РУ – Дупница, Асен Варадинов