Dongfeng представи китайски Hummer с 16 000 нютон метра

Китайската компания Dongfeng Motors представи два интересни концепта в стил Hummer чрез новосформираната компания Mengshi. Името на брандa идва от думата „войник“ на китайски и създава подобни автомобили с висока проходимост, които да служат за нуждите на армията. Двата концепта, които бяха представени днес се задвижват от електромотори и на практика са идентични с разликата, че единият от тях показва всъдеход с четири врати, докато другият представя двуврат пикап.


Идентичните форми на концпета са вдъхновени от остри линии и дизайнерски елементи приличащи много на тези на Hummer EV с подобни пропорции, брони и елементи. Модерни LED светлини допринасят за футуристичната визия, както и интериора, който също разчита на няколко дисплея, включително и върху волана.
И двете возила са базирани на платформата MORA, която комбинира в себе си четири електромотора със сумарна мощност от 1014 конски сили и 16 000 (да. хиляди) нютон метра въртящ момент. Те позволяват ускорение от 0 до 100км/ч за 4.2 секунди. Според непотвърдена информация, батерията е с капацитет от 140кВч и предлага около 500 километра с едно зареждане./ fakti.bg