Драми в Крайници! Безработният Кирил  плаща 3200 лв. глоба за думите си към позната: …Нема да легна с тебе никога бе, боклук…

Мая Гиздова
  • Решението за присъдата е на съдия Мая Гиздова

 

Безработен получи присъда по дело за клевета и квалифицирана клевета срещу своя позната, заведено в Районен съд-Дупница. Кирил С. В. ще трябва да плати 1000 лв. глоба, 1500 лв. обезщетение за неимуществените вреди, причинени в резултат на престъплението, и лихва по сумата, както и 572 лв. разноски по делото.

На 13.02.2016 година около 11,45 часа в двора на къща в с. Крайници казал и извършил нещо унизително за честта или достойнството на Д.Г.В. „Ти ма, к…о мръсна…,  махай се оттука… че ти го турим у г..о (като едновременно с изричането на думите същият с жест е показвал как ще го направи), нема да легна с тебе никога бе, боклук”, става ясно от съдебното решение. Заради обидата, нанесена публично, подсъдимият ще бъде глобен, след като съдът го освобождава от наказателна отговорност. Присъдата, постановена от съдия Мая Гиздова, може да се обжалва пред Кюстендилския окръжен съд.