Дупничанинът Валентин Атанасов: Всяка нощ младежки компании пиянстват около магазин „Брезите”, продавам къщата си, за да се спася от тормоза

Валентин Атанасов

Улиците „Княз Борис І”  и „Христо Ботев” могат да станат еднопосочни, тогава шумът ще намалее, смята бившият железничар

На тормоз и шумотевица са подложени живеещите в района на денонощния магазин „Брезите” в центъра на Дупница, алармира Валентин Атанасов, който заяви, че продава къщата си, за да се спаси от това положение. Той живее в непосредствена близост до магазина, на ул. „Княз Борис І” 54, където по думите му нощем се събират шумни компании. Младежите пиели, говорели на висок глас, което нарушавало спокойствието на живеещите наблизо.

„Подложени сме на постоянен тормоз, откакто магазинът започна да функционира като денонощен. Това са вече 11-12 г. Нощно време пред магазина се събират хора, които консумират алкохолни, безалкохолни напитки, семки, други неща. Това е един вид сборище на млади хора, които може би нямат средства да отидат в заведение. Сутрин автобусната спирка и тротоарът са заринати с боклуци. На никого не му пука, че това е жилищен квартал. На 50 г. съм, живея там от 50 г. Откакто е денонощен, този магазин не е затварян и за минута, 366 дена в годината работи, той няма почивен ден. Така и ние нямаме почивен ден. Докато работех в железниците, ходех на нощни смени и не можеше да се спи нито през деня, нито през нощта”, оплака се Атанасов, който е пенсионер по болест и бивш служител на БДЖ.

Съкварталците на Атанасов били обезпокоявани и от колите, чиито шофьори спирали нощем, за да си купят кафе от автомата пред магазина.

„В преддверието на магазина беше поставен автомат за кафе. Това кара всички таксиметрови шофьори, хора от охранителни и други фирми, които работят на денонощен режим, да дойдат да си купят от хубавото кафе. Всичко това е спиране на площадчето, тропане, при което ехото идва вкъщи. Те помежду си не чуват какво си говорят, а ние ги чуваме в нашата къща. Даже съм имал случай, видя някой познат и го поканя у дома, а неговите колеги говорят, да ги чуе какво си говорят. Направихме топлоизолация, поставихме и тройни стъклопакети, но въпреки това шумът в къщата е страшен”, допълни бившият жепеец.

Валентин Атанасов подчерта, че се отказал да търси съдействие от полицията, тъй като вече не откликвали на подаваните от него сигнали. Ефект обаче нямало и преди, когато полицаите идвали на място.

„Набирам тел. 112, но като ми видят номера, не вдигат телефона. Толкова много пъти съм звънял, че вече не реагират. Преди като дойдеха полицаите, отидат, поговорят си с момчетата, момчетата скрият бутилките в колата, докато униформените са там, след това се продължава. Спасението е да се махнем оттам. За да не се стигне до саморазправи, сме обявили къщата за продажба и сега си търсим да си закупим друго жилище. Много от съседите вече се изселиха така”, каза Валентин Атанасов.

Бившият железничар не скри, че проблем създава и това, че по ул. „Княз Борис І” минава целият поток от коли за и от най-големия дупнишки квартал – жк „Бистрица”. Смята, че трафикът на ул. „Княз Борис І” ще се намали, ако се въведе еднопосочно движение.

„Нашата улица и успоредната улица „Христо Ботев” може да станат еднопосочни. Така няма да е толкова натоварено движението, но оправия в тоя град няма. Имам снимки отпреди 9 септември и знам какъв е бил тоя квартал. Виждате сега на какво прилича, с тия 3 огромни 8-етажни блока”, заяви Валентин Атанасов.

Управителят на магазина бе потърсен на място за коментар, но не бе открит. Собствениците на споменатия търговски обект запазват правото си на отговор.

 

14 COMMENTS

  1. Да беше само при магазин Брезите ! Не постоянно ,но не и рядко вандали млади хора в Градската градина не само чупят,съсипват всичко хубаво ,но и пускат телефоните си до дупка и не се спи от тяхната музика.

  2. Има ли полиция и Кмет в този нещастен град???Същото е положението на Наковият мост има беседка,за която г-н Чимев твърди ,че е място за отдих,а там отдъхват само АЛКОХОЛИЦИ!!!

  3. Абсолютна глупост. Млади хора се събират и винаги ще се събират на това място, защото е широко, позволява на хората да си паркират колите и да си поговорят за кратко… Голяма част от тях даже рядко пазаруват в магазина, когато спрат. Като цяло в магазина и през дневните и нощните часове се пази тишина и рядко съм чувал някакъв шум оттам. Трафикът от улицата е основният шумов замърсител, но за него нито е виновен магазинът, нито който и да било – в града има много хора, съответно много автомобили. Хората отиват на работа, прибират се, преминават през улицата и това е. Със сигурност никой няма да спре да минава оттам, само защото въпросният господин има претенции несъвместими с живота в града. Ами ако живееше в София, например? Проблем му била кафе машината на входа на магазина. Ама сериозно ли!? Знаете ли на колко хора всъщност е полезна тази машина? Страшни глупости… Този човек си прави реклама на апартамента, който дава за продан. Честичко сме се засичали с господина в магазин “Брезите”, явно и на него му е полезен, но понякога не знаеш откъде ще му избият на човек странностите…

  4. Абе ей дебел педал, кви са тея глупости. Кво искаш бе шкембар, хората са свободни да прават квото си искат. На шеф ли се правиш? Ей дебел манаф, панталон да имаш крака да нямаш да ги обуеш. Утрай се бе швестер, дебел хомосексуалист. Само ревеш за малки неща, защо не слезнеш да се разправяш, да ти направат целата глава у връги. Шибано гюбре!

  5. единственият денонощен магазин да затворим и хептен да станем село, защото на господина му се пречело.

  6. Господа ,недеите с негативните коментари.Човека му е довило от вас а Вие ???Всеки си има право на мнение .А пък този ” Сс” да си прави каквото си иска, ама у дома .Лятото след 22,30 и зимата след 22,00 трябва да се проявява благоприличие е тишина.Наркоманите да се прибират и ТЕ.

  7. А бе ей селяци от крайните квартали,и дупнишките села елате 1-2 вечери да спите в моя апартамент, цяло лято на затворен прозорец и тераса спя шопаци скапани. Преди малко група лапишняри си брояха стотинките за бира под терасата ми и им слушах разговора,длъжен ли съм да ви търпя куцо кьораво сакато От незнам кое си село на брезите спрели с колите за по 2 бона цял град да им гледа свлската селяния.Плюс това този магазин не прилича на магазин чорапи,топки,играчки дайте сутиени пражки за кур*ите да продаваме латекс,вар цимент в цивилизованите държави няма такива селски магазини като вашия денонощен магазин. Шопаците от крайните квартали и селата да не се обаждат с 5 лева джобни в петък големи тежкари сте.

  8. Стоянчо ти видя ли ги че,за кратко спират да си говорят идват в 12-2 през нощта спират колите музиките на макс с евтините туби за по 50 лв от битака, Стоянчо от тоя квартал ли си за да даваш мнение или си част от собствениците на магазина не мога да разбера

  9. ЦЦ на майка ти в путката от кое село си селянино,ела да ти избия зъбките млечни курво скапана.

  10. Много сте силни зад компютрите и телефоните си псуват викат прават се много на биячи…А за Аъъ ти сигурно си някой много заможен човек гледам обсъждаш парите на другите постоянно а си пълен селянин и ти … А доколкото за брезите нестигаче са единствения денонощен магазин и ако затвори вечер няма от каде да се пазарува … плус това какво си продават хората те си знаят щом им върви да си продават.. кауфланд не продава ли играчки и други неща освен храна .А доколкото за хората който дигат шума те са работа не на брезите а на родната ми полиция която си седи и не прави нищо по въпроса …Собствениците на магазина немогат да превъспитават селския народ той като няма разум в главата …

Comments are closed.