Екшън! Стреляха по Димитър Саботанов-Саботана посред бял ден в Сандански, скри се от куршумите зад дърво

Димитър Саботанов-Саботана

Криминално проявеният мъж, пребил лидера на „Атака” Кр. Митрев, е невредим, замесиха името на Фараона в стрелбата

Стрелба посред бял ден ошашави санданчани. Куршумите летяха на ул. „Свобода”, като мишената е бил криминално проявеният Димитър Саботанов-Саботана. Според свидетели на екшъна срещу Саботана са стреляли, но той е успял да се измъкне. Информацията бе потвърдена и от полицията в Благоевград. Саботана е невредим. „В 14,55 часа са произведени няколко изстрела на ул. „Свобода” в Сандански по движещ се автомобил. Има само технически поражения, шофьорът е успял да се измъкне”, разкриха от полицията. Около споменатия от полицията час Саботанов се е движил с джипа си мицубиши, когато усетил, че стреляли по колата му. Слязъл моментално от автомобила и се скрил зад дърво. Според очевидци по колата му останали следи от куршуми. 36-годишният мъж е закаран в полицията за разпит и изясняване на обстоятелствата. Издирва се стрелецът. По неофициална информация нещо общо със стрелбата може да има мъж по прякор Фараона.

Саботана е известен с буйните си прояви и често се замесва в различни схватки според мнението на санданчани. През 2014 година преби мъж от Сандански толкова жестоко, че се наложи той да бъде приет в „Пирогов”, където лекари се бориха за живота му. Припомняме, тогава бе пуснат за издирване и малко по-късно бе задържан в София. Пострадалият тогава е криминално проявеният Илиян Байкото. Побоят между Саботана и опонента му стана месец след като Саботанов излезе от затвора. Там той излежал 3-годишна присъда за наркотици. В ъндърграунд средите се говори, че преди да бъде осъден и хвърлен зад решетките, е бил един от хората на Христофорос Аманатидис-Таки по трасето Петрич – София.

През 2017 г. преби лидера на “Атака” в Сандански Красимир Митрев. Митрев пътувал по ул. „Борис Сарафов” с джипа си, когато бил засечен от лек автомобил „Опел“, зад волана бил Димитър Саботанов. За да избегне удара, Митрев излязъл вдясно от платното, в това време с опела си Саботанов блокирал шофьорската му врата. „Спътникът на Саботанов хвърли някакъв твърд предмет по предното стъкло на джипа и го спука. Саботанов слезе от колата и се приближи към мен. Разменихме си по няколко юмрука. В първия момент не можах да разбера какво стана, всичко стана много бързо. Имаше свидетели, те седяха пред Евангелската църква”, заяви Митрев. Същата година през септември Саботана стана жертва на атентат и бе наръган с нож на пет места в корема и гърдите, а лекари му направиха животоспасяваща операция. Дни след нападението следва отмъщение. В Сандански се изсипва автомобил с мутри, които се придвижват до село Ново Делчево, където имат имоти известните братя Фараони. Единият от тях – Илко Фараона, е сред основните врагове на Саботана. Смята се, че той е отговорен и за стрелбата.