Ето ги ромите, убили за удоволствие бездомника в Айтос

Двамата младежи, задържани за жестоко убийство на клошар в Айтос, остават в ареста. Това реши Бургаският окръжен съд днес (бел.ред. – вторник) на свое заседание, на което бе гледана мярката им за неотклонение. Обвинени за убийството са 16-годишният Ясен Стойчев и 20-годишният Желязко Данчев.

В съда прокуратурата ги описа като хора, които нямат развита ценностна система и уважение към човешкия живот.

Стойчев ще бъде съден като непълнолетен и ако съдът го признае за виновен, неговото наказание ще бъде редуцирано. Грози го затвор от 5 до 12 години. 20-годишният Данчев пък може да получи присъда до 20 години лишаване от свобода, пише БТА.
Припомняме, че на 2 февруари в изоставена постройка в Айтос бе открито тялото на 70-годишния Асен Пуров. Пред разследващите двамата задържани за убийството роми признали, че са убили бездомника за удоволствие, след като пили цял ден, преди да извършат тежкото престъпление. Двамата са нанесли 32 прободни рани по тялото на жертвата, като си разменяли ножа. Междувременно го удряли с юмруци по главата. След това си тръгнали и продължили да пият. Не е установено да има мотив за извършеното престъпление. Може да се каже, че намеренията им са били изцяло садистични, посочиха от прокуратурата.