Ferrari показа най-мощния суперавтомобил

Италианците подготвиха специална версия на 812 Superfas с атмосферен V12 с 830 к.с.

Ferrari публикува първите снимки и някои подробности за специална модификация на флагманския суперавтомобил 812 Superfast, наречен VS (Versione Speciale). Новият модел получава най-мощния и високоскоростен двигател, монтиран някога на пътните автомобили на италианската марка.

Модификацията VS получава редица външни и технически промени. Например вместо традиционното задно стъкло е инсталиран специален алуминиев обтекател с масивни въздухозаборници, за да оптимизира идващия поток.

За намаляване на теглото на капака се появява и напречна лента от въглеродни влакна. Освен това, за да се улесни изграждането на композитни материали, в кабината са направени редица елементи.

6.5-литровият атмосферен V12 двигател генерира 830 к.с. – 30 к.с. повече от конвенционалния мотор на 812 Superfast. Задвижващият механизъм може да развие до 9500 об./мин, което е с 1000 об./мин повече от базовия суперавтомобил.

Динамичните характеристики на Ferrari 812 Superfast VS все още не са обявени. Стандартното купе е способно да ускори от нула до 100 км/ч за 2,9 сек и до 200 км/ч за 7,9 сек. Максималната скорост на автомобила е 340 км в час.

Всички подробности за новия суперкар на Ferrari ще станат известни по време на премиерата му, която ще се състои на 5 май 2021 година./ams.bg