Fiat представя наследник на Punto още тази година

Fiat ще добави още два електрически модела към своето портфолио през 2023 година. Това стана ясно по време на среща в която Stellantis разказа повече за изминалата 2022 година и плановете на компанията през 2023 година. За съжаление не бяха споделени повече подробности около двата автомобила, но слухове от хора запознати с материята ни дават информация, която на пръв поглед изглежда достоверна.

През изминалата година изпълнителният директор на Fiat потвърди, че до 2027 година компанията ще добави четири нови електромобила в своето портфолио, включително и наследник на Punto, който ще бъде и единият от двата автомобила, които ще видим през 2023 година. Новият модел ще се позиционира под Fiat 500 и вероятно ще използва архитектурата и технологиите на Peugeot 208 и Opel Corsa. Съдейки по това, освен електрическо задвижване, новият модел вероятно ще предлага и хибридни опции за клиентите си.

Вторият електромобил, който ще видим през тази година вероятно ще носи името Fiat 600 и ще ни представи кросоувър в популярния B сегмент на SUV-тата. Очакванията са този модел да бъде тясно свързан с Jeep Avenger и да бъде произвеждан в същата фабрика в Полша. Подобно на американския си брат, той също ще се предлага като електромобил и конвенционален модел./ fakti.bg