Fiat оборудва електрическия 500 с допълнителна врата

След седана и кабриолета сега и 500e може да се поръчва като практичен вариант 3+1. Допълнителната врата осигурява повече полезна стойност, без да влияе негативно на фактора стил.

Появилият се на пазара през 2020 г. Fiat 500e става малко по-практичен. Сега се предлага и версия 3+1 с трета врата (четвъртата е капакът на багажника). Тя улеснява качването на задната седалка и придава на малкия модел повече полезна стойност. Базовата цена на модела е 58 000 лв., а вариантът се появява на пазара в особено шикозната и щедро оборудвана версия „la Prima“.

Допълнителната врата увеличава теглото с 30 кг

Третата врата е поставена от дясната страна на автомобила и се отваря срещуположно на посоката на движение.Благодарение на липсващата средна колона, качването на задната седалка и монтажа на детски столчета става много лесно. Размерите остават същите като при седана и кабриолета, като единствено теглото е повишеное с 30 кг. Без промяна остава и вместимостта на багажника – 180 литра. От Fiat подчертават, че въпреки увеличената полезна стойност, фактърът стил на 500e остава запазен. Вариантът 3+1 е предназначен за клиенти, които търсят по-голяма функционалност, но и които не искат да се отказват от дизайна и атрактивността. В затворено състояние допълнителната врата изобщо не личи.

Пробег до 320 километра

За 500e като седан и кабриолет се предлагат две задвижвания. В базовата версия „Action“ електромоторът е със 70 кВт. (95 к.с.), а капацитетът на батерията е 23,7 кВтч., което означава пробег от порядъка на 180 километра. Над това ниво на оборудване са линиите Passion и Icon. И двата са оборудвани с електромотор с 87 кВт. (118 к.с.) и батерия с капацитет от 42 кВтч., а пробегът е 320 километра. Само в града са възможно дори и 400 километра. За пазарния старт се предлага версията „la Prima“. Тя включва специални цветове и джанти, хромирани елементи, LED фарове, инфотейнмънт-системата Uconnect 5, както и голям брой асистент за автономно шофиране от Level 2.  3+1 се предлага с нива на оборудване „Passion“, „Icon“ и „la Prima“. Цената на 3+1 „Passion“ стартира от около 58 000 лв., „Icon“ струва 61 500 лв., а 3+1 „la Prima“ ще струва от началото на ноември 74 000 лв./autobild.bg