Фирма „Етно” на съпругата на бившия митничар Марио Минев – Величка загуби дело за наем на терен в спортната база на Петрич, имаше претенция за 24 000 лв. от клуб „Беласица”

Марио Минев

 

Съдът я осъди да поеме разноските от 1000 лв.

 

Фирма „Етно” на Величка Минева, която е съпруга на известния бивш митничар от Петрич Марио Минев, загуби дело за наеми на спортен терен в НСБ „Цар Самуил”. Делото беше образувано по искова молба на фирма „Етно” срещу сдружение „Общински футболен клуб „Беласица”.

Величка Минева

В молбата се твърди, че сдружението дължи наеми в размер на 24 000 лв. въз основа на сключен договор от 1 май 2013 г. Районен съд – Петрич обаче отхвърли исковата молба на фирма „Етно” ЕООД за изплащане на спомената сума и я осъди да плати разноските по делото на стойност 1000 лв. Решението на петричкия съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Благоевград.

От фирмата – наемател на спортната база, посочиха в съда, че договорът със сдружението е бил за 1 година, като според него наемът за ползване на спортен терен е бил 6000 лв. на месец. Според данните на Величка Минева за периода май-септември 2013 г. наем не е плащан, а е била издадена фактура. От друга страна сдружение „Общински футболен клуб „Беласица” посочило пред съда, че в подписания договор с фирмата на Минева не било спомената сума за наем, нямало и анекс. Сдружението е посочило още пред съда, че не било посочено точно кой терен трябва да ползва, при положение че на базата имало няколко.

От съда в Петрич поясниха, че наистина съществува договор, но в него било посочено, че наемната цена щяла да бъде пояснена в допълнителен анекс. В хода на делото обаче този анекс не е показан.