Ford Puma ST дебютира с 200 к.с. и наперена визия

Ford представи първия си ST автомобил от кросоувър гамата за Европа. Става дума за Puma ST, който се базира на успешния Fiesta ST и използва същото задвижване.

Под капака откриваме 1.5-литров 3-цилиндров турбо мотор с 200 к.с. и 320 Нм въртящ момент. Тягата се предава до предните колела посредством 6-степенна ръчна скоростна кутия и осигурява ускорение от място до 100 км/ч за 6.7 секунди.

В сравнение с малкия спортен хечбек, горещата джипка се нуждае от 0.2 секунди повече за спринта до 100. Максималната скорост на движение е 220 км/ч срещу 232 за Fiesta ST.

Множество подобрения са направени на всички фронтове. Опционално достъпен ще бъде диференциал с ограничено приплъзване, а окачването е с 50 процента по-твърдо от това на нормалната Puma.

При външния вид забелязваме 19-цолови колела с нископрофилни гуми, а ексклузивен само за модела ST е цветът Mean Green. В интериора пък откриваме спортни седалки Recaro.

Puma ST ще се продава само в Европа и ще се сглобява в завода на Ford в Крайова, Румъния, където се монтира и стандартният Puma, както и EcoSport./autoclub.bg