На “Рилецо” му тръгна по вода – футболистите Киров, Пътников, Пиф и Матераци остават в Самоков и през новия сезон

 

Росен Пътников

На футболистите на “Рилски спортист” им тръгна по вода, след като на първото занимание на отбора ситен дъждец разхлади почти тропическата жега, налегнала през последните дни Самоков.

Старшията Петър Аджов изведе 18 играчи на терена на ст. “Искър”, като групата направи леко 60-минутно занимание. Впечатление на малцината привърженици по трибуните направи отлично поддържания терен, признат от ред футболни капацитети за един от най-добрите в страната.

Иван Иванов

Голямата новина е, че и през следващия сезон най-опитните състезатели на клуба – капитанът Васил Киров и централният защитник Росен Пътников ще продължат да носят оранжевия екип. Двамата са дали дума на треньорския щаб, че може да разчита на тях поне за още една година. Част от колектива се очаква да бъдат и други две ключови фигури – Иван Иванов-Матераци и Ивайло Захариев-Пиф. Всъщност на сбора се появиха почти всички футболисти от миналогодишния тим, както и няколко младежи от школата на клуба.

Васил Киров

Засега няма яснота около контролите, които “Рилецо” ще изиграе по време на предсезонната си подготовка. Това ще стане ясно на по-късен етап. Сигурното е, че “Рилски спортист” отново ще се бори за класиране в първата половина на таблицата, както бе и през изминалия шампионат.

Първенството в Югозападната трета лига започва в средата на август, а жребият за есенния полусезон ще се тегли в края на месеца.

Васко ТОДОРОВ