Георги Атанасов от Самораново: Майката на поп Борис Минчев, Райка си изправи бастуна в главата ми, ще крещя пред съда в знак на протест

Георги Атанасов

Страхувам се от братя Минчеви и искам полицията и прокуратурата да вземат мерки, заяви потърпевшият

Бият ме за 4-ти път, имам медицинско от д-р Славейко Промински

 

Георги Атанасов от дупнишкото село Самораново бил бит за пореден път от свои съселяни. Това твърди 71-годишният мъж, който се оплака от майката и брата на свещеника на село Бистрица Борис Минчев – Райка и Тодор Минчеви, които нападнали Атанасов.

Поп Борис Минчев

По думите на потърпевшия агресията е породена, след като той се оплака пред в. „Вяра”, че е бит от братята Тодор и Борис Минчеви, но чрез лъжесвидетелство го осъдили.

Копие от медицинското свидетелство на Г. Атанасов

„След синовете си Тодор и Борис Минчеви ме би и майка им Райка Минчева, която е моя братовчедка. На 23 октомври към 11,20 часа Райка ме удря по главата с бастуна си. Тодор също взе бастуна и ме удари по дясната ръка. Потече кръв, включително и от носа ми. Палецът на дясната ми ръка посиня. Тази година Минчеви ми посягат за четвърти път. На всичкото отгоре във връзка с предишен побой ме осъдиха, като използваха лижесвидетели и трябва да им плащам. Страхувам се от братя Минчеви и искам полицията и прокуратурата да вземат мерки”, каза Атанасов. Той е внесъл жалба срещу Райка Минчева в полицейското управление в Дупница. Копия от жалбата и от медицинско свидителство, издадено от хирурга д-р Славейко Промински, представи и в редакцията. Георги Атанасов е категоричен, че с нищо не е предизвикал Райка Минчева. Малко преди да му посегне, двамата се засекли на лавка в селото и Райка го нарекла пред продавачката „Журналисто”. „Аз не й отговорих. Въпреки че по този начин се опита да ми се подиграе, си премълчах”, каза потърпевшият Атанасов. Той допълни: „Ако ми посегнат пак, няма да им простя. И аз ще се бия”.

Освен това за пореден път се закани, че ще протестира пред Районния съд в Дупница, тъй като според него осъдилите го магистрати не правораздават справедливо. „Ще протестирам с викове пред съдии и прокурорски стаи”, пише в жалбата си до полицията бившият стругар.

Припомняме, че в броя от 17 октомври Георги Атанасов разказа, че на 17 януари тази година е бил бит от Тодор и Борис на 85 м от дома му в Самораново. Скандалът между Тодор и Георги избухнал след забележка от страна на Атанасов. Той твърди, че Тодор замахнал към кучето му с тояга и след забележката Минчев започнал да го удря с юмруци, изхвърлена на боклука кофа и бастун, като към Тодор се присъединил и Борис.

 

1 COMMENT

  1. Поп попадиа кво става тук а.Съар човек ниама никаква заштита,страхотна държава няма що.

Comments are closed.