ГЕРБ активистката Десислава Стойнева от Дупница се присмя на призивите на християните в Сирия за мир: Ама има ли още християни там

Десислава Стойнева

Висши генерали от Британия казаха, че Тереза Мей греши, но нашите партийци рецитират само изявленията на своите лидери

ГЕРБ активистката Десислава Стойнева от Дупница направи скандален коментар във връзка с бомбардировките над Сирия, които разбуниха духовете в цял свят. Деси Стойнева с ироничен тон удари позицията на християнските изповедания в Сирия, които се обявиха срещу въздушните удари в страната.

След атаката духовните водачи на християните в Сирия обявиха, че смятат, че въздушните удари са в нарушение на международните закони и няма да доведат до мир, а до ескалация на насилието в Сирия. Те призовават християнските църкви в страните, участнички в ударите, да осъдят действията на военните и да подкрепят световния мир.

„Ама има ли още останали християни в Сирия? Явно ги кефи Асад да им пуска периодично новичок”, написа Стойнева.

На репликата, че над 400 000 християни са загубили живота си в Сирия и това изказване не е коректно, Стойнева отговори: „Да не избивам аз народа си, тровейки го с химическо оръжие?! И къде точно съм споменала някъде американци или запад. Хайде стига безсмислена пропутинска пропаганда. Знае се, че християните в Сирия поддържат режима на Асад, защото той им беше дал много свободи и привилегии, което е добре, но именно заради това са подложени на гонения и тормоз от ДАЕШ. Просто факти.”

Остават обаче много въпроси без отговор, като например защо, след като упрекват Асад в несвободи и тоталитаризъм, той от толкова години е на власт и Сирия беше една процъфтяваща държава с училища, болници, университети, туризъм, култура, икономика?

Сирийското население е едно от най-образованите в света, как тогава Асад ще избива народа си, след като държавата я бомбардират американци и англичани. Какви доказателства бяха показани в подкрепа на тезата, че Асад избива народа си? Докога партийните членове ще повтарят папагалски думите на своите лидери? След като Путин е толкова лош, защо руснаците го искат? Кой в България спечели 77% от избирателите?

Генерал, командващ специални части в Англия, и бившият командващ военноморските сили на Британия казаха по темата, че Тереза Мей греши. Ето доказателството: https://viaranews.com/2018/04/16/bivsh-shef-na-britanskite-spetsialni-chasti-asad-ne-se-nuzhdae-ot-izpolzvane-na-himichesko-orazhie-zashtoto-veche-e-spechelil-voynata/