ГЕРБ преизбра Борисов, премиерът: Никога не сме мислили като възможен вариант управление с БСП

Премиерът Бойко Борисов не смята като възможен вариант управление с БСП

Обединена Европа има нужда от теб и ще продължаваме да разчитаме на теб. Бъди здрав, ЕНП е с теб, казва в поздравителния си адрес председателят й Джоузеф Дол

 

Конгресът на ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за председател на партията. Това стана на на Четвъртия конгрес на управляващата партия вчера. Бившият председател на НС Димитър Главчев бе избран за председател на Контролната комисия на ГЕРБ. Той прочете декларация, която конгресът прие – че партията никога няма да управлява с БСП. Като зам.-председатели бяха преизбрани Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. В Изпълнителната комисия на мястото на Цецка Цачева влиза шефката на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова.

Председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер изпрати поздравителен адрес за форума на ГЕРБ

Четвъртото редовно Национално събрание на ГЕРБ започна в Интер Експо Център с обръщения на гости и на коалиционния партньор “Обединени патриоти”

„ГЕРБ означава бъдеще и стабилност.“ Това се посочва в поздравителен адрес от Манфред Вебер, председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент. Той бе представен на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание.

“Докато партиите от левия спектър се опитаха да отклонят България от европейския път, ГЕРБ запази проевропейската посока на страната“, заявява той.

Превърнахте бъдещето на Западните Балкани в основен приоритет по време на вашето Председателство, се обръща Вебер към ГЕРБ. „Благодаря за ценния ви принос за ежедневната работа на ЕП. Заедно сме силни и постигаме най-добрите резултати за България и Европа“, се казва още в поздравителния адрес на Вебер. Поздравителен адрес до ГЕРБ е изпратен и от председателя на ЕНП Джоузеф Дол. В него той заявява, че Бойко Борисов се е превърнал в най-успешния български политик, а ГЕРБ в най-значима политическа сила.

„Обединена Европа има нужда от теб и ще продължаваме да разчитаме на теб. Бъди здрав, ЕНП е с теб“, се обръща Джоузеф Дол към Бойко Борисов.

„Първо искам да благодаря на коалиционните партньори, че са тук. Всички виждат, че имаме сплотено мнозинство. Това заяви лидерът на политическата формация и министър-председател на България Бойко Борисов. На форума присъстваха над 1200 делегати от цялата страна, както и 150 специални гости. Водещи на събитието бяха актьорът и депутат Евгени Будинов и певицата и общински съветник Йоанна Драгнева.

„Във всяка една сфера сме с по-добри показатели, както каза и Волен Сидеров. Имаме повече ученици в класните зали, имаме силна инфраструктура, развиваме селските райони“, добави Борисов. Стана ми мъчно за Фандъкова – 100-ина души и то половината от БСП излезли да спасяват София. Аз като бях кмет бяха откраднали 50 детски градини – уж приватизирали и смотани. Тонът ми даже сега е много мил и нежен. Когато нападнат жена с такива гадни думи, е редно да скочим и да я защитим……Само ние можем да се свалим. Иначе идват БСП и ДПС“, добави той.

Всички били работили за договора с Македония, но ние го направихме“, каза още лидерът на ГЕРБ. Той попита още защо от БСП не са направили административните реформи, магистралите, пречиствателните станции, жп линиите, училищата.

Във връзка с оградата по българо-турската граница, Борисов коментира: „Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда“. По думите му сега след като минат последните конкурси, ще се сложат камери, ще се вкарат новите автомобили и ще се приключи процесът на преминаването през оградата.

„Филми, чудо, но като отиде Цветанов там и настана суматоха“, заяви Борисов във връзка с излъчването на филма на Елена Йончева „Граница“. Според лидера на ГЕРБ БСП не искат да има успешно председателство.

„Ако могат да го провалят, ще го провалят. Най-гадната дума, която познавам в живота си, това е думата завист. Неприятно им е, когато някой успява в България. За един Григор Димитров, за който светът се радва, и срещу него пуснаха коментар. Не могат да се зарадват“, коментира Бойко Борисов.

Никога не сме ги канили, не сме мислили, не сме говорили като възможен вариант управление с БСП, заяви Борисов. „Един път бях демократ, ето ви властта, втори път ето ви властта, а те пак не могат. Сега се сетили за Председателството да искат предсрочни избори“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Как си го представят физически – предсрочни избори без правителство, съвместни заседания с ЕП и българско правителство, което отсъства“, попита Бойко Борисов.

„Сега е моментът с общи усилия да придвижим напред темата Западни Балкани, това устройва всички“, заяви той. „Разговаряхме с колегите от ЕНП, действаме демократично, с ЕП, ЕК и лидерите на големите европейски държави“, обясни Бойко Борисов. „Надявам се заради България в следващите 6 месеца да сме по-спокойни“, каза още той.

 

ГЕРБ санира хиляди блокове, а БСП открадна хиляди предприятия, каза лидерът на ГЕРБ и министър-председател на Република България Бойко Борисов.

По отношение на приватизационните сделки и предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, Борисов заяви по адрес на БСП: „Казват, че искаме да атакувате приватизационите сделки. Не, искаме да атакуваме този, който първи е допуснал да бъдат така направени и да си понесе отговорност“. Според него БСП се плаши от този разговор. По думите му по време на 41-ия, 42-ия Конгрес на БСП са фалирали 26 банки.

„За последните 3 години сме увеличили членовете си с 10 хиляди – членството в ГЕРБ не е привилегия, а отговорност, заяви Цветан Цветанов на събранието на ГЕРБ. „Това означава, че се движим в правилната посока“, констатира председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията.

„ГЕРБ е партията, която дава възможност на младите да имат равен шанс за развитие. Най-младият евродепутат Андрей Новаков и най-младият депутат Георг Георгиев бяха от ГЕРБ“, посочи Цветан Цветанов. „За тригодишния период, който отчитаме днес, имаме над 2000 нови членове в МГЕРБ“, уточни той.

В Старейшини ГЕРБ има може би най-много академици и професори с необходимия житейски опит, който ни дава предимство пред всички останали, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

„Когато една партия има над 93 хил. членове всеки трябва да носи отговорност за действията си. Всеки може да допринесе, както за авторитета, така и за лошия авторитет на една партия“, каза още той.

От името на “Обединени патриоти” Волен Сидеров отбеляза, че като по-малък партньор са поели риска на политическо обезличаване, намаляване на рейтинга, защото бъдещето на страната ни е по-важно. Направихме го, защото такъв е и изборът на българските избиратели, които изместиха от третото място досегашната трета политическа сила, добави той.

Волен Сидеров увери, че се разбират прекрасно с премиера Бойко Борисов и нямат противоречия с него