„Германея” загуби от „Банско” с 1:3 в Сапарева баня, Илиян Чавдаров направи хеттрик

Футболистите на „Германея” имаха амбиции да спечелят мача, но не успяха.

Банскалии имат девет точки и делят второ място в таблицата с отборите на „Септември” (Симитли), „Вихрен” (Сандански) и „Хебър” (Пазарджик)

 

Много интересен мач изиграха футболистите на „Германея” (Сапарева баня) и „Банско” от едноименния град. Отборът на домакините беше зареден с амбиции да спечели първите си три точки като домакин през настоящото първенство срещу тима от „Банско”, но не успя.

Срещата започна с лек превес на отбора на домакините. На два пъти Георги Младенов и Даниел Димитров обстрелваха вратата на гостите, но вратарят на гостите Ангел Юсев бе на мястото си  и не допусна изненада зад себе си. В 13-ата минута Петър Лазаров след самостоятелен рейд по десния фланг центрира в наказателното поле на „Германея”, но там Георги Самокишев изби кълбото навреме. Минута по-късно Даниел Димитров се устреми по левия фланг и насочи опасно кълбото в наказателното поле на гостите, но там нямаше кой да обстрелва вратата на „Банско”. В 16-ата минута Любо Витанов изведе Иван Кирев и последният сам срещу вратаря на „Германея” Васил Христов не успя. Две минути по-късно Пламен Йосифов изведе Петър Янкулски в наказателното поле на гостите, но там Боби Сандев успя да промени посоката на топката.

Чисто голово положение проиграха футболистите на домакините в 22-рата минута, когато след центриране в наказателното поле на „Банско” Стойчо Недков не успя от няколко метра с глава да простреля Ангел Юсев. По веднъж по-късно по едно голово положение проиграха Иван Кирев за Банско и Стойчо Недков за „Германея”. В 38-ата минута при бърза контраатака по десния фланг на домакините Стойчо Недков нанесе силен шут и бе поискана дузпа от главния съдия Иван Иванов за игра с ръка в наказателното поле, но арбитърът бе наблизо и не видя такова нарушение. Първият гол в мача падна в 40-ата минута, отбелязан от Илиян Чавдаров за 0:1.

През второто полувреме треньорският щаб на домакините пусна в игра Георги Славков на мястото на Петър Янкулски с цел да се засили остротата на нападението на отбора на „Германея”. Домакините продължиха да играят прибързано и с неточни удари пред вратата на гостите. В 61-вата минута Илиян Чавдаров получи топката отдясно зад защитата на домакините и я отклони за 0:2. В две поредни минути пропуски за отбора на „Германея” направиха Георги Славков и Георги Младенов. В 71-вата минута нападателите на домакините не се разбраха в наказателното поле на „Банско” и топката бе избита в корнер. В 72-рата минута Георги Младенов с глава отбеляза красив гол във вратата на Ангел Юсев и върна надеждите на съотборниците си за постигане на поне частичен успех. В 74-тата минута Илиян Чавдаров след центриране отдясно в наказателното поле на домакините направи резултата класически за 1:3 и при това положение сложи край на надеждите на отбора на „Германея”. Нападателят дойде в Банско от „Марек”. До края на срещата не бе отбелязан гол и в двете врати и главният съдия Иван Иванов даде край на двубоя при резултат 3:1 за отбора на „Банско”.

В интерес на истината победата на гостуващия тим бе плод на много качествени контраатаки и по-точен мерник на нападателите им. С тази победа отборът на „Банско” вече има девет точки и дели второ място в таблицата с отборите на „Септември” (Симитли), „Вихрен” (Сандански) и „Хебър” (Пазарджик).