Golf 8 GTI идва през лятото на 2020 г.

С наближаващото представяне на осмото поколение Golf около Нова година се спекулира все повече с информация и снимки относно емблематичната му спортната версия. Подобно на базовия модел, GTI остава сходен по размер, въпреки че изглежда оптично по-широк благодарение на леко по-плосък покрив и по-изпънати външни панели.

Разбира се, в новото издание присъстват типичните характеристики на GTI, а именно трите магически букви на радиаторната решетка, червени акценти и спортни брони. Освен това VW Golf 8 GTI (2020) е по-модерен от всякога. В новия модел дебютира централен компютър, които се използва за обработка на данните от системите за наблюдение на околната среда в реално време и ги превръща в контролни команди. По този начин е възможно автономното шофиране на трето ниво или така нареченото “високо автоматизираното шофиране”, при което на пилота не се налага непрекъснато да следи системата и превозното средство може да извършва самостоятелни смени на платната на магистрали.

Относно характеристиките на VW Golf 8 GTI е почти сигурно, че отново ще бъде заложено на 2.0-литровия бензинов турбодвигател. Въпреки това се очаква увеличаване на мощността в сравнение със сегашния модел от 220 до 245 к.с. GTI Performance на свой ред ще притежава значително по-висока максимална мощност. По-ниското тегло пък допринася в голяма степен за още по-добрата динамика на шофиране. Относно ускорението, имайки предвид, че актуалният Golf 7 GTI Performance развива от 0-100 км/ч за 6,4 секунди, се очаква новият модел да отбележи 5 преди десетичната точка.

В напълно дигиталния кокпит на VW Golf 8 GTI информацията се предоставя от няколко големи дисплея. Има възможност и за прожектиране на важни съобщения и данни за шофирането върху предното стъкло, а отляво на волана се намира управляващата повърхност за функциите на осветление, която е също толкова чувствителна на допир, колкото и централната конзола. Очаква се Golf 8 GTI да дебютира през лятото на 2020-а.

 

 

Източник: fakti.bg