Honda разкрива новото поколение на Civic

Плод на почти 50-годишна успешна история: практичен, комфортен, с атрактивен дизайн

– Honda публикува първите снимки на следващото поколение на водещия в класа хечбек

– Civic ще е най-новият модел на Honda, предлаган стандартно само с хибридната задвижваща система e:HEV

– Автомобилът ще бъде наличен на европейския пазар от есента на 2022 г.

– С него марката постига целта си всички нейни водещи европейски модели да включват електрически агрегати до края на 2022 г.

Honda публикува първите снимки на новото единадесето поколение на водещия си модел в класа „компактен хечбек“ – Civic с пет врати.

Civic остава ключов за Honda модел на европейския пазар. Последната му генерация е плод на почти 50-годишна успешна история и осигурява практичност, комфорт и атрактивен дизайн – качества, с които той винаги се е славил.

Напълно новият Civic ще бъде предлаган изключително и само като хибрид. Така автомобилът става поредният модел на марката, който ще бъде задвижван от високотехнологичната система e:HEV (hybrid electric vehicle) и ще изпълни целта на Honda всички нейни водещи европейски модели да бъдат с електрическо задвижване до края на 2022 г.

Наложена вече в наскоро излезлите на пазара Jazz, Jazz Crosstar, 2020 CR-V, както и в наскоро представеното ново поколение на HR-V, чиито продажби все още не са започнали, и спечелилата позитивна оценка хибридна система ще предложи на собствениците на бъдещия нов Civic перфектния микс от забавно шофиране и икономичност.

От началото на производството на Civic през 1972 г. до днес моделът е доставен до 27 млн. купувачи от 170 страни от цял свят. Новото поколение с хибридна система e:HEV пристига в Европа от есента на 2022 г., за да продължи тази успешна почти половинвековна история./ams.bg