Hyundai готви 2 спортни модела

Корейският производител Hyundai подготвя разширяване на гамата си спортни модели, в който засега влиза само хечбекът i30 N. Според представител на компанията, в момента се разработват два такива автомобила – хечбек i20 N и кросоувър Tucson N.

Най-мощната версия на Hyundai Tucson ще се появи на пазара през 2021 г,. като ще се конкурира със SEAT Cupra Ateca и Volkswagen T-Roc R. Очаква се корейският всъдеход да получи мотор с мощност от 340 к.с., което ще му позволи да ускорява от 0 до 100 км/ч за 6 секунди.

„Със сигурност бъсещият Tucson N ще получи по-спортно и съответно по-ниско окачване от стандартния модел, който ще подобри неговата управляемост. Ще има и промени по аеродинамиката”, коментира шефът на отдела за разработка на двигатели на Hyundai – Алберт Бирман, който в миналото оглавяваше M-подразделението на BMW.

В Hyundai се готвят да предложат и конкурент на Volkswagen Polo GTI, Renault Clio RS и Ford Fiesta ST. Според слуховете, бъдещият i20 N ще дебютира още в началото на 2020 г., като ще поучи електронен диференциал, задвижване към предната ос и двигател с мощност от около 250 к.с.

 

 

Източник: topgear.bg