Световният шампион Йордан Чучуганов от Сапарева баня пори със ски пясъка в Поморие, неудържим е с писалките

 

 

Смазаният в катастрофа преди години Чучуганов се размина с олимпиада след като бе със счупен таз, бедро и ръка, но отново си стъпи на краката и показа какво е висок дух

Световният шампион по ски бягане и биатлон Йордан Чучуганов от Сапарева баня стана истинска атракция като подкара ски на пясъка в морския курорт Поморие. Чучуганов демонстрира блестяща форма, развива страхотна скорост по пясъка с писалки. В социланата мрежа заваляха поздравления за Чучуганов. „Гази момче, браво, машина”, възхищаваха му се приятелите сред които Евгени Василковски и Марио Златанов. Чучуганов нито за миг не захвърли ските и на морето. Карането на ски по пясъка или на трева е доста разпространено в чужбина, а от скоро си пробива път и у нас.

В началото на годината стана ясно, че ски бегачът Йордан Чучуганов е единственият български участник в зимната Универсиада в Алмати, но замина за там с пари на заем. Той е един от най-талантливите наши спортисти. Чучуганов претърпя тежка катастрофа през 2013 година и пропусна да участва на Зимните олимпийски игри в Сочи 2014. Талантливият спортист от курортния град прояви невероятен характер и не само че се възстанови, но и отново влезе във форма. Тогава носителят на купа “Тополино” (неофициално световно първенство за деца) бе опериран в „Пирогово” , където беше настанен със счупен таз и дясно бедро. При интервенцията му бяха поставени метални импланти. Той беше и със спучена лява ръка. Той катастрофира с двама свои приятели биатлонисти близо до гейзера в Сапарева баня. Радослав Дангулов наскоро взел книжка и решил да повози приятелите си с новозакупеното си Пежо. В автомобила се качили Йордан Чучуганов и Любомир Калдръмов. Возили се по улиците на курортното градче, стигнали близо до завоя преди гейзера. Пътят бил мокър и Дангулов изпуснал управлението на автомобила и се ударил в крайпътно дърво. Пътният инцидент станал на стотина метра от спешния център в Сапарева баня. Минаващи с автомобили позвънили и на място пристигнал дежурният екип на спешния център, наложило се да извикат линейка и от Спешен център – Дупница, тъй като и тримата, пътуващи в пежото, се нуждаели от спешна лекарска помощ.