Дупнишкият депутат Иван Ибришимов: Съдбата на въгледобива в Бобов дол е в ръцете на държавата,  трява да се насърчават инвестициите

 

Бъдещето на общинската болница и на мината в бобов дол са от изключителна важност за региона, каза депутатът от Дупница д-р Иван Ибришимов. Той се е срещнал с рекари от болницата, за да обсъди с тях ситуацията. „Разбирам притесненията на ръководството на болницата, което е принудено да плаща предварително договорени средства преди да отчете резултатите от санирането на Терапевтичния блок. Отпуснатите по решение на надзорния съвет на здравната каса надлимитни средства от 23 000 лв. са „глътка въздух” за всички малки болници в страната”. Според Ибришимов краят на въгледобива в Бобов дол е предопределен. „Единственото решение е в ръцете на държавата и към насърчаване на наши и чужди инвеститори в района”, каза още Ибришимов.

1 COMMENT

  1. Уважаеми журналисти,
    Бобов дол се пише с голяма буква, но не само заради граматиката, но и заради това, че в мините в Бобов дол са работили и взели пенсии стотици хиляди хора от региона! Жалкото е, че сега този гигант се закрива, а държавата изобщо не се интересува!

Comments are closed.