Само във ВЯРА: Кабел с 20 000 волта ток в Дупница падна върху такси, собственикът Николай Велев: Можеше да отреже главите на трима души, Господ ги е спасил, колата е унищожена!

Кабел от далекопопровод с високо напрежение падна върху такси с хора, пътуващи от Дупница за село Бистрица и по чудо не ги уби. “Можел е да отреже главите на пътниците, това е страшен кошмар, страхотна касапница се е разминала, само Господ ги е спасил, това не е държава, няма сигурност, кабелите падат от стълбовете и няма кой да ти помогне.Колата е напълно съсипана, нямам и застраховка.”- сигнализира собственикът Николай Велев и уточни още:

“Огромен кабел с дължина 100 метра и тежък още толкова с 20 000 волта се стовари върху таксито ми снощи в бурята, към 22.00 часа. Само щастлива случайност предпази двама пътници и шофьорът ми, минаващи точно тогава покрай огромните метални стълбове на подстанция “Марек”. В колата е имало и едно момиче, то е изпаднало с ужас. Шофьорът ми Георги Кючуков е в шок. Колата марка Хюндай е напълно съсипана, унищожени са двата предни калника, преден капак, предното стъкло, предна лява врата, охлузвания по всички страни.”

Подстанция “Марек” е собственост на Електроенергиен системен оператор, а не на ЧЕЗ установи проверка на вестник ВЯРА.

Повече от 6 часа Дупница и селата останаха на тъмно в петък вечер заради разразилата се страшна гръмотевична буря.