Кметът Илиев и 8-годишната му асистентка Ивайла Разсолкова прерязаха лентата на най-новата спортна площадка за 85 000 лв. в Ихтиман

Кметът Илиев и малката Ивайла откриха площадката

Средствата са от бюджета, всеки, който иска, може да ползва терена, казаха от общината

Тези площадки карат децата да зарежат таблетите и телефоните и да спортуват, искаме глоби за вандалите, категорична е Велика Гелева

Радина Василева: Игрището е страхотно! Силно се надявам да се упражнява контрол

Кметът на Ихтиман Калоян Илиев откри нова площадка в квартал „Стипон” за 85 000 лв. с ДДС. Парите са заделени от бюджета на община Ихтиман.

На откриването присъстваха още зам.-кметовете Даниела Митева и инж. Тони Кацаров, секретарят на общината Петър Янински

Жителите на квартала имат възможност да практикуват 3 от най-масовите спортове на новото съоръжение. То е оборудвано с осветление и разполага с игрища за футбол и баскетбол с изкуствено покритие. На първи юни т.г. влезе в експлоатация и волейболната площадка в квартала.

Децата нямаха търпение да пробват новата площадка

На откриването присъстваха още зам.-кметовете Даниела Митева и инж. Тони Кацаров, секретарят на общината Петър Янински. Заедно с малката асистентка Ивайла Разсолкова, на 8 години, кметът преряза лентата, а енорийският свещеник протойерей Виталий Велков освети новата придобивка.

Радина Василева

Подобни проекти помагат за развитието на масовия спорт и са важна крачка към изграждането на здраво поколение младежи, а свободният достъп пък ще е възможност за всеки, който желае, да се занимава с трите вида спорт, казаха от общинската администрация.

Велика Гелева

Гергана Атанасова от Ихтиман коментира: „Едно голямо браво”.

Радина Василева заяви: „Игрището е страхотно! Силно се надявам да се упражнява контрол то да се запази такова, каквото е сега! Хубаво е, когато кварталът е жив и пълен с деца, но и трудът на хората да бъде уважен”. Велика Гелева също се включи с предложение: „Браво! Тези площадки карат децата да зарежат таблетите и телефоните и да спортуват, но крайно време е и в община Ихтиман да се въведат глоби за тези, които ги замърсяват или увреждат”.