KIA представи Stonic GT Line със спортна визия

Stonic GT Line извежда на преден план най-динамичните елементи в дизайна на марката KIA, демонстрирайки по-вълнуваща стилистика във външността и интериора, както и изключителните характеристики на GT Line дизайна. Подобно на останалите модели в гамата на Stonic, версията GT Line предлага и богати възможности за индивидуално оформление с двуцветно външно лаково покритие и избор от опции за mild хибридно и нехибридно задвижване.

Външното оформление на Stonic GT Line придава осезаема спортна нотка в градската crossover стилистика на модела, вдъхновена от мощните GT модели Stinger, Ceed GT и ProCeed GT. Това намира своето най-ярко проявление в новия дизайн на предната и задната броня, който създава впечатление за по-целеустремена и стабилна осанка на пътя.

Предната броня е допълнена от вградени LED светлини за мъгла, три впечатляващи отвори за въздух по цялата широчина на предната част и метална облицовка по долния ръб. Решетката с типичното за марката оформление „тигров нос” също се отличава с уникално изпълнение, а корпусите на външните огледала са издържани в черно.

Моделите GT Line са стандартно оборудвани и с нови предни светлини с изцяло LED елементи, създаващи специфична светлинна графика. По-впечатляващите обеми на задната броня отличават GT Line от другите варианти на Stonic, а дизайнът в стил двойни ауспухови тръби и аеродинамичен дифузьор е допълнен от GT Line емблема върху задния капак.

Допълненията към вътрешното пространство на Stonic GT Line също подчертават вдъхновения от моторните спортове дух спрямо останалите версии в гамата на Stonic. Най-ярката новост е използването на облицовка с карбонов ефект на арматурното табло – детайл, който ще бъде отличителна черта на моделите GT Line.

Седалките на новия вариант на Stonic са комбинация от черен текстил и синтетична кожа с кантове и контрастни шевове в бяло. Водачите могат да се насладят и на новия спортен волан с облицовка от перфорирана кожа с D-образен профил с емблема GT Line и контрастни шевове, както и на 4,2” цифров дисплей между двата циферблата в блока на контролните прибори.

Stonic GT Line се предлага с новото mild хибридно задвижване (MHEV) „EcoDynamics+” на KIA. Съчетанието от 1,0-литровия бензинов „Smartstream“ T-GDi двигател (със система за принудително пълнене с турбокомпресор и директно впръскване на горивото) и MHEV система с напрежение 48V осигурява на системата EcoDynamics+ по-висока ефективност с плавна тяга и пълноценен процес на рекуперация на електроенергията.

Захранваната от компактна 48-волтова литиево-йонна полимерна батерия система подкрепя въртящия момент на двигателя с вътрешно горене с допълнителната тяга, осигурена от новия mild хибриден стартер-генератор MHSG (Mild-Hybrid Starter-Generator)./autoclub.bg