Кметът Чимев откри базар с коледни украси и икони в ГУМ – Дупница, от гимназията даряват събраните средства на ученичката Йоана за лечение в чужбина

Кметът Методи Чимев и екипът му откриха базара

Кметът Методи Чимев и екипът му откриха коледен благотворителен базар с предмети, изработени от възпитаници на детски градини, училища и центровете за обществена подкрепа, техните учители и родители, в ГУМ – Дупница.

Най-големият магазин в града буквално засия, след като на втория етаж застанаха новите продавачи – ученици и учители, които предлагаха ръчно изработени украси за Рождество Христово, Коледа и Нова година.

Базарът бе организират от “ГУМ – Дупница” ЕООД и община Дупница

На щандовете, предоставени безплатно от общинския магазин, бяха подредени над 200 предмета – елхички, играчки, икони, гирлянди, картини, картички, свещници, сувенири, сурвачки.

Ученици и учители продаваха ръчно изработени подаръци

Мотото на базара е „За да има щастие в детските очи” и всяка от институциите събира средства за различна кауза. Тъй като сме ангажирани с много неща, започнахме подготовката отрано и се надяваме да съберем повече средства, с които ще подкрепим семейства в нужда, каза Анита Богословова – арттерапевт в Центъра за обществена подкрепа. Стана ясно, че детските градини смятат да вложат събраните пари главно за подобряване на материално-техническата си база.

Директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Таня Петрова си купи сувенир на един от щандовете

Младежи от Дупница и Кюстендил, събирали средства от името на БЧК, ще осигурят топла храна през зимата на 20 деца от СУ „Св. Климент Охридски” – Дупница, и 40 от Кюстендил. От Гимназия „Христо Ботев“ смятат да помогнат на единайсетокласничката Йоана, която има двигателен проблем и се нуждае от средства за лечение и рехабилитация в чужбина. В ОУ „Христаки Павлович“ ще бъдат купени книги за библиотеката.

Базарът бе организиран от “ГУМ – Дупница” ЕООД и община Дупница и открит от кмета Методи Чимев, зам.-кмета Крум Милев и управителя на магазина Цветанка Вуковска.
Това е третият ни базар за тази година. Другите бяха на Великден и за Деня на детето. Искаме да утвърдим инициативата като традиция и ежегодно да правим минимум по два базара – коледен и великденски, каза управителят на ГУМ Цветанка Вуковска.