Кметът д-р Церовска: В община Перник поддържаме 12 светофарни уредби в добро състояние, нужни са 158 180 лв. за нови диодни секции

Съветникът от ГЕРБ Андрей Павлов

 

Изправността на светофарните уредби в Перник бе един от въпросите, на които трябваше да отговори вчера кметът на община Перник Вяра Церовска. В информацията, която тя поднесе на общинските съветници, бе подчертано, че в общината има 12 такива съоръжения, които работят и се поддържат в добро състояние. На някои от тях, разположени на тежки кръстовища в града, вече са монтирани таймери и зумери, които улесняват пресичането на хора с увредено зрение.

Общината продължава работата по подобряване на техническите параметри на някои ог светофарните уредби. 158 180 лева обаче ще са нужни, за да се поставят нови диодни секции на 8 от най-старите светофари, които са на повече от 35 години, допълни градоначалникът и даде добра оценка на работата на фирмата, поддържаща уредбите.

Общинският съветник от групата на ПП ГЕРБ в пернишкия минипарламет Андрей Павлов вчера потърси съдействие от кмета на община Перник Вяра Церовска съвместно с КАТ да бъде намерено решение за поставяне на камера за скорост на кръстовището до Винпром в квартал “Димова махала”.