Кметът на Шишковци Кл. Терзийски с пробация, изготвил невярно удостоверение за наследници

Климент Терзийски 

Споразумението с прокуратурата е одобрено от съдия Светослав Петров, управникът на кюстендилското село плаща 88 лв. разноски

 

Кметът на кюстендилското село Шишковци е осъден за изготвяне на невярно удостоверение за наследници, съобщават от Районния съд в Кюстендил.

Съдия Светослав Петров

Климент Терзийски ще изтърпи наказание „пробация” с мерки „задължителна регистрация по настоящ адрес” и „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца. Обвиняемият е признал вината си и е подписал споразумението с прокуратурата, одобрено от съдия Светослав Петров.

Удостоверението, станало причина за съдебното решение, е издадено на 29.03.2016г. в кметство – с. Шишковци, въз основа на регистъра на населението. В документа са написани неверни обстоятелства – посочени са лица, които не са наследници по закон на човека, фигуририщ в удостоверението. С престъплението, извършено с пряк умисъл, не са причинени имуществени вреди. Терзийски ще трябва да плати 88 лева разноски по делото. Определението е окончателно.