Кметът на Гоце Делчев Вл. Москов, зам.-кметовете В. Сарандев и С. Иброш се поклониха пред паметта на Ботев, 97-годишният ветеран Иван Кутинов поднесе цветя на паметника на революционера

 

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и зам.-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, общински съветници, представители на политически партии, учебни заведения и граждани сведоха глава пред паметта на поета революционер Христо Ботев.

Най-трогателната част от възпоменателната церемония по повод 141 години от гибелта на Ботев беше участието на Иван Кутинов – най-възрастния ветеран от войните в община Гоце Делчев. Кутинов е на 97 години, но не пропусна честването и положи цветя на паметника на Христо Ботев.

Жителите на гр. Гоце Делчев се гордеят с факта, че в Ботевата чета има трима четници от Неврокопския край. Това са Тодор Стоянов и Янко Атанасов от град Неврокоп и Атанас Свещаров от с. Горно Броди. Техните имена са изписани на бюст-паметника на Христо Ботев, който бе открит в гр. Гоце Делчев на 2 юни 2015 г.