Кметът на Трън Станислав Николов, блъснал дете пред училище, хвърли оставка

 

Кметът на община Трън Станислав Николов, който през ноември 2015 г. блъсна с колата си дете и бе предаден на съд, е подал оставка. Новината потвърди председателят на Общинската избирателна комисия в Трън Тодор Исаев.
По думите му Станислав Николов е подал молбата си за освобождаване от кметския пост на 31 май, а днес на заседание на ОИК – Трън, тя е била приета. В мотивите си Николов е написал, че иска да се оттегли по лични причини. От края на април т.г. обаче кметът на Трън е подсъдим. Тогава Районната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в съда срещу Николов. Той е обвинен за това, че на 13.11.2015 г. в зоната на кръстовище пред училищния двор на СУ “Гео Милев“, при управляване на “Фолксваген Туарег“, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил тежка телесна повреда на 6-годишно момче.
След удара малкият Ивайло получи разкъсване на далака, който бе отстранен, както и множество средни телесни повреди – травма на корема с разкъсване на черния дроб, на долната празна вена и на жлъчните пътища, травматичен шок, контузия на гръдния кош, усложнена с развитието на двустранен преврален излив.
След като скандалът гръмна с пълна сила, свидетели се оплакаха, че са били притискани да не дават показания.