Кольо Илиев

На 4 декември не ми върви, преди няколко години на същата дата при голямото наводнение р. Джерман заля двора, сега дойдоха крадци, сподели бизнесменът

 

Пишман крадци отмъкнаха пари от фирмената каса на „Феникс Дупница”, чийто собственик е бизнесменът Кольо Илиев. За да влязат в административната сграда на фирмата за изкупуване на отпадъци, която се намира на края на града и е най-голямата в бранша в Югозападна България, крадците пробили дупка в стената. Разбит е и прозорец. „Кражбата е станала в събота срещу неделя. В неделя сутринта пазачът ми се обади и ми каза за случилото се. Крадците са направили дупка в стената 80/80 см, през която са влезли. Канцеларията с касата е на първия етаж и се вижда, там постоянно е осветено. Явно са наблюдавали и са знаели, че касата се намира там. Разбили са и един прозорец. Действали са обаче непрофесионално и са останали разочаровани. Сумата, която са намерили, е малка. Ние не държим там някакви ценни неща и големи суми. Оставили са всички монети, които бяха в найлонови пликчета от по 5 и 1 стотинка. Гледката беше неприятна – бяха разхвърляли, касата – празна. Обиколили са и трите етажа и нищо друго не са пипнали, търсели са само пари. Оставили са следи, полицията взе отпечатъци и се надявам да ги намери. Аз вярвам в институциите”, разказа Кольо Илиев. Управителят уточни, че все още няма информация от полицията и прокуратурата във връзка с разследването. Коментира, че за първи път се сблъсква с такова посегателство. „От 42 г. съм управител в тая фирма, но такова нещо не ми се беше случвало. Вече забравих за инцидента, човек трябва да преживява тези моменти. Това са неприятни, но дребни неща. На мен на 4 декември не ми върви. Преди няколко години на 4 декември при голямото наводнение р. Джерман заля двора и отнесе какво ли не, сега дойдоха крадци”, каза Илиев.

Както писахме, при кражбата от метална каса в административната сграда на фирмата бяха отмъкнати 1000 лв. и 250 евро. По случая е започнато досъдебно производство в полицията в Дупница и е уведомен е дежурен прокурор.