Короноваха самоковката Виктория Гончева като №1 в родните даунхил серии

 

 

Самоковката Виктория Гончева бе в центъра на вниманието по време на официалната церемония по награждаването на призьорите в Българските колоездачни серии в София. 17-годишната състезателка в дисциплината спускане спечели безапелационно и 5-те старта в календара и закономерно завърши годината като №1 при жените в България. Тя се спусна най-бързо и технично по склоновете на пет родни планини – Беласица, Родопа, Осогово, Рила и Витоша.

Вики получи куп подаръци и символичен дървен плакет на церемонията в столицата, която бе последвана и от финално за сезона парти за родните колоездачи.

“Трудих се много през годината, но към края се контузих и плановете малко ми се объркаха. Не искам да имам големи очаквания за следващата година, за да не остана разочарована. Надявам се да мога да участвам във всички стартове за Световната купа и да постигна добри резултати. За тази цел през зимата трябва да поддържам добра форма и най-вече да се възстановя от травмата си”, откровена бе Гончева след награждаването.

 

На снимката: Вики (в средата) по време на церемонията в столицата.