Краси Анев стана вицешампион на Стария континент в преследването в Риднаун Вал-Ридана

Самоковецът на стълбичката на победителите редом до руските бойци Логинов (в средата) и Гараничев.

Нашето момче с 20 от 20 в стелбата, пусна пред себе си само първенеца Александър Логинов

Фантастичен Красимир Анев на европейското първенство по биатлон в Риднаун Вал-Ридана, Италия! След като грабна бронз в спринта на 10 км, националът стана вицешампион на Стария континент в преследването на 12,5 км с време 32:49,7 мин. Спортист №1 на Самоков за 2017 година бе безпогрешен на стрелбището, поваляйки всичките 20 мишени и заслужено прегърна сребърното отличие.

Шампион в надпреварата стана руснакът Александър Логинов (32:22,1 мин), а мястото на почетната стълбичка допълни сънародникът на Логинов – Евгений Гараничев (33:32,8 мин).

“Винаги съм имал добри изяви, когато има четири стрелби. Щастлив съм, че всичко бе наред с мен и спечелих този медал”, бяха първите думи на Анев след финала.

“Сезонът започна лошо за мен – имах проблеми с очите, бях болен. Имах трудности и с дишането, но виждате, че постепенно навлизам във форма. Надявам се, че ще бъде и още по-добре”, допълни героят.

Краси прикова погледите към себе си с великолепното си представяне на Ботуша.

Краси коментира и ситуацията с руските биатлонисти, които не бяха допуснати до участие на олимпиадата в Пьонгчанг през февруари. “Всяко едно решение трябва да бъде обосновано с нужните аргументи и доказателства. Този труд, който са положили руските спортисти, сякаш отива на вятъра. Ситуацията с тях е твърде сложна”, завърши 30-годишният национал.

За Краси Анев европейското приключи малко по-рано от колегите му в националния отбор, тъй като той не взе участие в смесената щафета. “Три поредни старта са напълно достатъчни, щафетата щеше да ни дойде в повече. Все пак ни чака и олимпиада”, категоричен бе по въпроса личният наставник на Краси и негов сънародник Георги Фъртунов.