Кюстендил с бюджет от 38,5 млн. лв., кметът Петър Паунов: Ако се реализира Коридор №8, вече няма да има значение кой ще е кмет на града

 

Община Кюстендил изпълнява проекти с общ бюджет 17 463 000 лв., съобщи зам.-кметът Надя Каратова

 

Ръст от 9,4% е заложен в Бюджет 2018 на община Кюстендил, обяви кметът Петър Паунов на общественото обсъждане на бюджета. Рамката е 38 500 000 лв. Според кмета Паунов ще има увеличение от 8%, освен това има положителна тенденция в приходната база.

Община Кюстендил изпълнява проекти с общ бюджет 17 463 000 лв., оповести и зам.-кметът Надя Каратова.
„Заложили сме инвестиции в общинска база и пътна инфраструктура и подобряване на водопроводната мрежа за минерална вода, което е предпоставка за инвестиции и реализиране на проекти. Имаше няколко обекта, които се присъединиха към мрежата 2017 г. и ще привличат туристи. Ще отчитаме тепърва прираста на туристите в Кюстендил. Парк-хотел „Кюстендил” има 30% ръст на броя нощувки и в приходната част”, коментира кметът Петър Паунов.
По негови думи ще е ключова инвестицията в образованието. Паунов анонсира и много работа, за да могат да бъдат адаптирани всички специалности към нуждите на регионалния бизнес.
„Да си пожелаем едно успешно европредседателство, защото за първи път цяла България се е обединила към приоритета на Кюстендил – реализацията на Коридор №8. Ако се реализира Коридор №8, вече няма да има значение кой ще е кмет на Кюстендил”, завърши с усмивка кметът Петър Паунов.

Общественото обсъждане на Бюджет 2018 продължи 45 мин. Кметът Паунов и зам.-кметът по финансите Надя Каратова отговаряха на въпроси на общинския съветник Огнян Атанасов, адвокат Ангел Ангелов и бизнес дамата Ана Томова.